Az ír prímás Szent Patrik „páncélját” ajánlja – szabadító fohász a járvány idején

Az ír prímás Szent Patrik „páncélját” ajánlja – szabadító fohász a járvány idején

A Szent Patrik páncélja című szabadító fohászt Írország apostola élete legnehezebb pillanataiban mondta el. Eamon Martin ír prímás a szent ünnepén, március 17-én arra hívta honfitársait, hogy közösen imádkozzák a fohászt a koronavírustól való megszabadulás érdekében.

„Krisztus légy velem, állj előttem, mögöttem és légy bennem. Krisztus állj a jobb és bal oldalamon, és akkor is légy velem, amikor lankadok. Krisztus akkor is légy ott, amikor talpra állok. Krisztus legyen annak szívében, aki rám gondol. Krisztus legyen annak a nyelvén, aki rólam beszél. Krisztus legyen a szemében annak, aki rám tekint. Krisztus legyen a fülében annak, aki hallgat engem” – szól a Szent Patrik páncélja néven ismert ima.

A következő hetekben és hónapokban kihívásokkal és bizonytalansággal kell szembenéznünk, amelyek az emberi élet törékenységére emlékeztetnek bennünket, valamint arra, hogy mennyire függünk egymástól és Istentől – írja levelében a prímás. – Ebben az időszakban nehéz nem aggódni, de fontos emlékezni arra, hogy nem vagyunk teljesen magunkra hagyva vagy egyedül. Ez a betegek és a sérülékeny emberek iránti irgalmasság és egyben az ima pillanata. Fohászkodjunk a türelem, a kitartás és az önfegyelem erényéért, hogy ellen tudjunk állni a kétségbeesés kísértésének.

Az ír prímás arra buzdítja üzenetében a híveket, hogy „a nyugalmat és ne a pánikot, a derűt és ne az aggodalmat, a szolidaritást és ne az önzést terjesszék, hogy a remény és az együttérzés kerüljön előtérbe. Egy telefonhívás is sokat segíthet másoknak.” Eamon Martin kéri a híveket, hogy imádkozzanak a bátor és önfeláldozó egészségügyi dolgozókért, valamint a tudósokért, akik a vakcinát és a betegség legjobb kezelési módjait keresik. Továbbá a hatóságokért is mondjanak el egy imát, hogy bölcs döntéseket hozzanak a vírus hatásának korlátozására, különösen a legsérülékenyebb személyek védelmében.

Hírdetés

Írországban hagyománya van annak, hogy Isten az oldalunkon áll a nehéz pillanatokban. Továbbra is emlékeztessük magunkat és másokat is arra, hogy nem vagyunk teljesen egyedül: Krisztus mellettünk, előttünk, jobbunkon és balunkon áll – írta üzenetében az ír prímás.

A főpásztor Szent Patrik ünnepén, március 17-én délelőtt 11 órakor szentmisét mutatott be érseki székhelyén, az armaghi székesegyházban. Ekkor az összes írországi plébánián megszólaltak a harangok az ünnep tiszteletére. A szertartást interneten közvetítették a járvány miatt. Az Írország legnagyobb ünnepének tekintett Szent Patrik-emléknapon minden más ünnepséget töröltek a vírus terjedésének megfékezése céljából.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »