Az EU Püspöki Konferenciáinak Bizottsága: Az Európai Bizottság nevezzen ki egy ifjúsági koordinátort

Az EU Püspöki Konferenciáinak Bizottsága: Az Európai Bizottság nevezzen ki egy ifjúsági koordinátort

Az Európai Unió Püspöki Konferenciáinak Bizottsága (COMECE) augusztus 12-én, hétfőn közleményt adott ki az ifjúság nemzetközi napja alkalmából.

„A fiatalok az Európai Unió lakosságának közel egyharmadát jelentik. Sokan közülük bizonytalanságban, frusztrációban és marginalizálódva élnek a nagyarányú munkanélküliség miatt. Ez megakadályozza, hogy teljes mértékben hozzájáruljanak a társadalom fejlődéséhez, és megakadályozza, hogy álmodjanak és reméljenek” – olvasható az ENSZ által bevezetett világnapra megjelentetett COMECE–közleményben.

A 2018-as ifjúsági szinódus tapasztalata alapján az uniós püspöki karok képviselő-szervezete emlékeztet Ferenc pápa Christus vivit kezdetű szinódus utáni apostoli buzdítására. Ebben a pápa hangsúlyozza, hogy több teret kell adni a fiatalok hangjának, akik világunk jelenét és jövőjét képviselik, illetve ők a változás és az átalakulás katalizátorai. Ennek jegyében 2019 áprilisában a COMECE tanácskozást szervezett a fiatalok társadalmi részvételéről, és a katolikus ifjúsági szervezetekkel együttműködve létrehozott egy platformot, amelynek célja, hogy segítse a fiatalokat az EU intézményeivel folytatott párbeszédben.

Hírdetés

Ezért a COMECE örömmel üdvözli az EU új stratégiai javaslatát, amellyel a fiatalok felé fordul. Arra ösztönzi az Európai Bizottságot, hogy valósítsa meg stratégiáját, és nevezzen ki egy ifjúsági koordinátort azzal a céllal, hogy uniós szinten képviselje a fiatalok hangját.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »