Ausztrál külügyminiszter: az államoknak maguknak kell dönteniük bevándorláspolitikájukról

Ausztrál külügyminiszter: az államoknak maguknak kell dönteniük bevándorláspolitikájukról

BUDAPEST. "Hisszük, hogy minden független államnak joga van eldöntenie, milyen bevándorláspolitikát követ" – mondta a Magyar Időknek adott interjúban Julie Bishop, Ausztrália külügyminisztere. Hozzátette, hogy Ausztrália szívesen megosztja ezzel kapcsolatos nézeteit.

A külügyminiszter kifejtette, hogy Ausztráliában szigorú törvényeket hoztak az illegális bevándorlás megállítása érdekében és felszámolták az embercsempészek hálózatát. A legálisan érkezők számára ugyanakkor széleskörű menekültellátó rendszert működtetnek. Megjegyezte, hogy Ausztrália fogadja be a világon a harmadik legtöbb valódi menekültet, évente csaknem 19 ezret.

Azt is mondta, hogy a migráció megállítása érdekében szorosan együtt kell működni a tranzitországokkal és humanitárius segítséget kell nyújtani a származási országoknak.  

Az Ausztrália és az Európai Unió közötti szabadkereskedelmi megállapodásról folyó egyeztetésekről Julie Bishop úgy vélekedett, hogy mindkét fél sokat nyerne a szerződéssel.

"Az EU jelentős gazdasági erőt képvisel, nagy kereskedelmi tömb, így az exportra termelő ausztrál gazdaságnak nagy lehetőségeket nyújtana ez a megállapodás" – mondta az ausztrál külügyminiszter a Magyar Időknek.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »