AK: Brüsszel lépése a kötelező kvótáról szól

Birgit Sippel EP-képviselő asszony két fontos dolgot állított a vasárnap este az M1-en sugárzott interjújában: elismeri, hogy a bevándorlás tömeges, és végeláthatatlan, és hogy nem védekezni kellene ellene, hanem meg kell szervezni. Kovács István, az Alapjogokért Központ kutatója szerint az újabb interjú is megerősítette, hogy alapvető világnézeti különbségek vannak képviselők és képviselők, valamint képviselők és kormányok között. A kötelezettségszegési eljárás bírósági szakaszáról úgy vélekedett: ez is jól mutatja, hogy Brüsszel kötelezővé tenné a kvótarendszert.

Mint azt a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a témával kapcsolatban elmondta, abban már nincsen vita, hogy hatalmas embertömegek áramlottak már be és várakoznak a bevándorlásra. Ezt szerinte az egyik oldal úgy interpretálja, mintha csak a tömeges migráció lenne a megoldás Európa problémáira, tehát a munkaerőpiac és az elöregedő társadalom jelentette problémakörre.

Mint fogalmazott, a migrációról szóló politikai vita az a világnézeti különbségekről szól, egyik oldalon a politikailag korrektek, a nyílt társadalom barátai állnak, míg a másikon a józan ész hívei állnak, akik abban gondolkoznak, hogy a nemzetállamok Európája az erős Európa.

Hírdetés

A Európai Bizottság az európai bíróság elé citálta Magyarországot három témában, a múlt heti történést Kovács István úgy kommentálta: bekövetkezett az abszurd dráma, ezután arra lesz kíváncsi, hogy az Európai Bíróság hogyan fogja kezelni ezeket az ügyeket, lévén az már kiderült korábban, hogy a strasbourgi intézmény eléggé kvótapárti.

Viszont ha elmarasztaló ítélet születik a per végén Magyarországgal szemben, akkor arra kíváncsi lesz, hogy miként fogják megindokolni egy olyan intézkedés kapcsán a bírósági ítéletet, ami már egy jó ideje nem érvényes,  hiszen hatályát vesztette (a kötelezettségszegési eljárás alapjául szolgáló kvóta hatálya idén szeptemberben lejárt – a szerk.).

Megjegyezte: a 28 tagállamból 27 nem hajtotta végre ezt az ideiglenes kvótát, ez is mutatja, hogy mennyire „teper az Európai Bizottság, hogy a kvótákat” kötelezővé tegye.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »