A vonatban rekedt utasok a törvényi kereten felül kapnak kártérítést

A vonatban rekedt utasok a törvényi kereten felül kapnak kártérítést

Azok az utasok, akik múlt héten hosszú órákra ragadtak Pozsonyban a vonatban, a törvényi kereteken felül fogják kártéríteni. A Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) vezérigazgatóját, Filip Hlubockýt maga Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter szólította fel erre mai találkozójukon. Érsek ugyanakkor szorgalmazta a ZSSK alkalmazottainak intenzív iskolázását.

nyilatkozta a találkozó után Érsek.

Hogy konkrétan milyen módon fogják az utasok kártérítését intézni, az elkövetkező napokban fogják bejelenteni. A ZSSK a következő időszakban intenzívebb gyakorlatokat és iskolázásokat fog tartani alkalmazottainak, hogy egy hasonló helyzetben helyt tudjanak állni, és gyorsan tudjanak reagálni az utasok és alkalmazottak biztonsága érdekében.

Hírdetés

Ahogy arról a Körkép.sk-n is beszámoltunk, múlt héten több órát kellett az utasoknak két állomás között várakozniuk az áram nélkül maradt vonatban, miközben nem kaptak ivóvizet, valamint a szellőzőrendszer és a toalettek sem működtek. Erről bővebben itt számoltunk be.

A ZSSK az eset után közleményben elnézést kért utasaitól, valamint jelezte, hogy a hatályos törvények alapján minden utas kérhet kártérítést, melyet az utazási rend alapján fognak kifizetni.

teraz.sk, Körkép.sk

Nyitókép: dennikn.sk/Tomáš Benedikovič


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »