A PNL feljelenti azokat, akik a külföldi szavazás megszervezéséért felelnek

A PNL feljelenti azokat, akik a külföldi szavazás megszervezéséért felelnek

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) bűnvádi feljelentést tesz Teodor Meleşcanu külügyminiszter és mindazok ellen, akik a külföldi szavazás megszervezéséért felelnek – jelentette be vasárnap Ludovic Orban pártelnök.

„Felháborító, égbekiáltó, ahogyan megalázzák külföldön élő testvéreinket. Megdöbbentő, hogy a 2014-ben történtek után, a kormány és a külügy előre megfontolt szándékkal ismét megpróbálja megakadályozni, hogy a külföldön élő románok gyakorolhassák szavazati jogukat. Mindenki tudta, hogy jelentős a szavazási szándék minden olyan országban, ahol románok dolgoznak, ahol román közösségek vannak. A külügyminisztérium gyakorlatilag elutasította a szavazóhelyiségek számának növelésére irányuló kérelmet. Még ha kevéssel nőtt is a szavazókörzetek száma, semmilyen intézkedés nem történt annak érdekében, hogy zökkenőmentessé tegyék a szavazási eljárást” – mondta Orban.

Hírdetés

A pártelnök hozzátette, az alakulat jogászai még a hétfői nap folyamán bűnvádi feljelentést tesznek az ügyben az illetékes szerveknél. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »