A nép nem betiltható, de a kormány leváltható – ezzel azonosul a Jobbik is

A nép nem betiltható, de a kormány leváltható – ezzel azonosul a Jobbik is

Rejtélyes, megrendelő nélküli plakátok jelentek meg a fővárosban, a MAHIR oszlopain. A stílus letisztult; fehér háttér, fekete betűk, az üzenet pedig a következő: “A nép nem betiltható, de a kormány leváltható”. A hvg.hu készített fotókat a plakátokról a II. kerületben, a Zsigmond téren, de állítólag már a Múzeum körúton is megjelentek az oszlopokon.

A plakáton nem találtak semmilyen megjelölést arra vonatkozóan, hogy ki fizethetett érte, pedig a plakátháború következményeként sokkal szigorúbb szabályoknak kell megfelelnie a politikai tartalmú hirdetéseknek.

Ez egy magánmegrendelő megbízásából közzétett társadalmi célú üzenet – ezt mondta a Magyar Nemzet megkeresésére a Mahir tanácsadója.

Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója a HVG-nek pedig azt mondta: a Jobbiknak a plakáttörvény július 15-i hatályba lépésével minden szerződéses viszonya megszűnt a Mahirral. A felületeket tehát nem a Jobbik bérli, de Szabó Gábor azt azért hozzátette, hogy a hirdetések mondanivalójával ő maga és a Jobbik is “száz százalékban azonosul”.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »