Újabb jogosítványbotrány Kovászna megyében?

Újabb jogosítványbotrány Kovászna megyében?

Tizenegy helyszínen tartott házkutatást szerdán az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) Kovászna és Neamţ megyében – derül ki a DNA közleményéből. 

1permise_9258ac90b3_b(képünk illusztráció)

A korrupcióellenes ügyészek szerint több magánlakás és cégszékhelyen kívül két közhivatalban is vizsgálódtak, az Agerpres hírügynökség pedig ügyészségi forrásokra hivatkozva tudni véli, hogy a gépkocsivezetői engedélyeket kibocsátó irodákról van szó. A DNA szűkszavú közleményében arról számol be, hogy idén elkövetett bűncselekmények tárgyában folytattak házkutatást a két közhivatalban, illetve magánszemélyeknél és cégeknél.

Kovászna megyében az elmúlt években már zajlott DNA-vizsgálat hamis jogosítványok kiállítása és gépkocsik törvénytelen forgalomba íratása miatt: 2009-ben 19 személyt vettek őrizetbe az ügyben, míg 2014 őszén a jogosítványkibocsátó hivatal egyik munkatársát is tetten érték, amint épp csúszópénzt vett át az egyik ügyféltől. A hivatalnok 300 eurót kapott, hogy átengedje a jelentkezőt a jogosítvány megszerzéséhez szükséges forgalmi vizsgán.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »