Megkezdik a Dimenzió egyesület állományátruházását

Megkezdik a Dimenzió egyesület állományátruházását

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken közzétett határozatában ismételten visszavonta a Dimenzió Kölcsönös Biztosító és Önsegélyező Egyesület (Dimenzió egyesület) tevékenységi engedélyét. Ennek megfelelően a szervezet új biztosítási szerződést nem köthet, meglévő szerződéseit nem hosszabbíthatja meg, és azok kötelezettségeit nem növelheti. A jelenlegi szerződésekből eredő kötelezettségeket ugyanakkor a Dimenzió egyesületnek az engedély visszavonása után is teljesítenie kell – írja közleményében az MNB.

Forrás: AFP

Hozzáteszik: a biztosítottak érdekeinek védelmében a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) által kijelölt felügyeleti biztosokat bízták meg a Dimenzió egyesület biztosítási szerződésállományának átruházásának lebonyolítására, ennek lezárultáig pedig a biztosítási szerződésekből eredő kötelezettségek teljesítéséhez szükséges mértékben a – tevékenységi engedéllyel már nem bíró – intézmény működtetésére. A felügyeleti biztosok mandátuma az állomány-átruházás eredményes, pénzügyi teljesítéssel zárult és az MNB felé igazolt lezárásáig tart.

A jegybank végül felhívja a figyelmet: a Dimenzió egyesület ügyfeleinek az állományátruházás kapcsán most nincs teendőjük, megtakarításaik rendelkezésre állnak. A folyamatról a PSFN tájékoztatást nyújt, s annak lezárulta után 30 napon belül az átvevő biztosító vagy önkéntes nyugdíjpénztár is értesítést küld nekik. Ha egy ügyfél úgy dönt, az állomány-átruházás alatt is átléphet egy önkéntes nyugdíjpénztárba vagy visszavásárolhatja életbiztosítási szerződését.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »