Kézigránát robbanhatott egy stockholmi metróállomáson – a terület a rendőrség no-go zóna jelentésében is szerepel

Robbanás történt vasárnap egy metróállomás bejáratánál Stockholm egyik külvárosában, ketten megsebesültek, egyikük súlyosan – közölte a rendőrség.

Az egyik sérült, aki a súlyosabb sebesüléseket elszenvedte, egy hatvanas éveiben járó férfi, akit kórházba szállítottak. A rendőrség szerint felvett a földről egy tárgyat, ami felrobbant.

A másik sebesültet, egy negyvenes éveiben járó nőt szintén kórházba vittek. Állapotáról nem közöltek részleteket – tudósított a helyi sajtó.

A rendőrség kordonnal zárta le a Varby Gard metróállomás bejáratának környékét, és az állomást is lezárták.

Sprādzienā metro stacijā #VårbyGård #Stokholma #Zviedrija piepilsētā #Huddinge cietuši 2 cilvēki. Iespējams sprāgusi rokas granāta. Policija veic izmeklēšanu.
Pedro Illanes (Facebook) pic.twitter.com/H3pq7Mma03

— BreakingLV (@breakinglv) 2018. január 7.

Az Aftonbladet és az Expressen című lapok értesülései szerint a robbanást kézigránát okozta, a rendőrség azonban egyelőre nem erősítette meg az erről szóló információkat.

Anti Semitic Incidents December 2017 – #Sweden. Arson attacks against Jewish Locations in #Gothenburg & #Malmö. Jerusalem Protests in #Stockholm and #Malmö burning Israeli flag & threatening Jews. #Antisemitism #Europe #svpol pic.twitter.com/AOXcN6I0QP

— Intelligence Fusion (@IntellFusion) 2018. január 7.

A Varby Gard állomás Huddingében, Stockholm egyik külvárosában van. A svéd rendőrség által kiadott „Sebezhető környékek 2017” című tanulmányban egyébként, mely az ország természetesen nem is létező no-go zónáit sorolja fel, Huddinge Varby területe is szerepel.

Frissítés: Hát persze hogy nem terrorcselekmény történt

Robbanás történt vasárnap egy metróállomás bejáratánál Stockholm egyik külvárosában, a detonáció következtében egy ember meghalt, egy másik megsebesült. A hatóságok nem terrorcselekményként kezelik a történteket – közölte a rendőrség.

Az egyik sérültet, egy hatvanas éveiben járó férfit súlyos sebesülésekkel szállították kórházba, ahol már nem tudták megmenteni az életét. A rendőrség szerint a férfi felvett a földről egy tárgyat, amely azonnal felrobbant. A másik sebesültet, egy negyvenes éveiben járó nőt szintén kórházba vittek, ő az arcán szerzett könnyebb sérülést.

(MTI nyomán)


Forrás:ultrainfo.hu
Tovább a cikkre »