Változtatni kell a fegyverviselés szabályain Amerikában

Frank Tibor Amerika-szakértő szerint ideje lenne változtatni az Egyesült Államokban a fegyverviselésről szóló alkotmány-kiegészítésen. A szakértő az M1 vasárnap reggeli műsorában annak a véleményének adott hangot, hogy az amerikai fegyverviselési szabályozás idejét múlt, a társadalmi körülményeknek nem felel meg.

A pennsylvaniai Pittsburgh egyik zsinagógájában szombaton történt lövöldözésben tizenegy ember vesztette életét. Donald Trump amerikai elnök újságíróknak nyilatkozva azt mondta, szigorítani kell a fegyvertartással kapcsolatos törvényeket úgy, hogy azokra, akik ilyen tetteket követnek el, halálbüntetést lehessen kiszabni.

Hírdetés

Ugyanakkor hozzátette: a lövöldözéshez nincs köze a fegyvervásárlásra vonatkozó szabályozásoknak, és ha lett volna biztonsági őrség a zsinagóga belsejében, nem lettek volna ilyen végzetes következmények. Meg kellene fontolni, hogy minden templomban és zsinagógában alkalmazzanak fegyveres biztonsági őröket – tette hozzá Trump.

Az Amerika-szakértő elmondta: Trump már korábban is hangoztatta, hogy mindenhol fegyveres védelemre van szükség. Frank Tibor szerint viszont ez nem lehet megoldás, „nem lehet minden ember kezébe fegyvert adni”. Ugyanakkor megjegyezte: egy-egy ilyen lövöldözés sok ember számára épp azt teszi kívánatossá, hogy legyen fegyvere.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »