Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Könyvbemutató

ALBUMBEMUTATÓ. Préda Barna zalánpataki néprajzkutató negyedik, Az üvegfúvók unokái – Zalánpataki ősök albuma című könyvének sepsiszentgyörgyi bemutatója április 18-án, csütörtökön 18 órától lesz a Székely Nemzeti Múzeum Bartók-termében. KÖNYVBEMUTATÓ ÉS ELŐ­ADÁS. Várják a természetjárókat és a földrajz iránt érdeklődőket Székely Árpád Kárpátok (alpi formakincs a Magas-Tátrától a Retyezátig) című munkájának vetítéssel egybekötött bemutatójára, amelyre április 18-án, csütörtökön 18 órától kerül sor Sepsiszentgyörgyön, a Székelyföldi Vadászati Kiállítás előadótermében.

Ötvenéves a Bod Péter Megyei Könyvtár MEGBOCSÁTÁSI IDŐSZAK. Április 27-ig a Bod Péter Megyei Könyvtárban azok az olvasók, akik több-kevesebb ideje elfelejtették visszaszolgáltatni a kikölcsönzött könyveket, késedelmi díj fizetése nélkül adhatják le az olvasószolgálati részlegeken, vagy betehetik a könyvtár mögötti udvaron elhelyezett biblioboxba a nyitvatartási időn kívül is. Ebben az időszakban ingyenes a beiratkozás és a könyvtári belépő meghosszabbítása is.

Színház M STUDIO. A sepsiszentgyörgyi mozgásszínház a Háromszék Táncstúdióban ma 19 órától a Lift című előadást játssza, rendező – koreográfus: Fehér Ferenc, időtartam: 45 perc szünet nélkül; 18-án, csütörtökön 19 órától Echoes of Here – koreográfus: Ermira Goro, időtartam: 45 perc szünet nélkül.

Bábszínház CIMBORÁK BÁBSZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi bábszínház április 16–18. között naponta 11 és 13 órától a sSOHA című előadást játssza szervezett csoportoknak. Érdeklődni, helyet foglalni a 0752 540 593-as telefonszámon, Golicza Bernadettnél lehet. További részletek a www.facebook.com/Cimborak oldalon.

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi mai műsora: 16.30-tól Kung Fu Panda 4. (magyarul beszélő), 17 órától Legeslegjobb szülinap (románul beszélő), 18.15-től Most vagy soha! (magyar történelmi), 18.30-tól Az első ómen (román feliratos), 20.45-től A Majomember (magyarul beszélő), 20.45-től Godzila x Kong: Az Új Birodalom (román feliratos).

Hírdetés

Kiállítás MARATONI TÁRLATVEZETÉS. Végéhez közeledik a Bánffy Miklós és Kós Károly világa című kiállítás a Székely Nemzeti Múzeumban, ennek apropóján maratoni tárlatvezetést hirdet április 17-ére, csütörtökre a sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet. A tárlat kurátora, Szebeni Zsuzsanna vezeti körbe az érdeklődőket 9, 10, 12, 14 és 17 órától. A tárlatvezetés nyelve a magyar, de a 14 órai tárlatvezetést – ha igény mutatkozik rá – román nyelven is megtartják. Csoportok és egyéni látogatók részvételére egyaránt számítanak. A komfortos megtekinthetőség érdekében csoportok számára ajánlják az előzetes bejelentkezést az [email protected] elérhetőségen. Egy belépőjegy 5 lejbe kerül.

Hitvilág SZÜLŐK ISKOLÁJA. Alakul, mint púpos gyermek a prés alatt címmel Bustya János Pálhegyi Kriszta munkájának felhasználásával készült előadása ma 18 órától hallható a sepsiszentgyörgyi belvárosi református templomban. Ilyen kérdéseket jár körül: Miért érezzük sikertelennek nevelésünket? Miért érzik présnek a fiatalok az őket érő hatásokat? Mi az oka annak, ha nem érti a gyümölcs a fát? Mit mond a Biblia a nevelésről? Miért tűnik egyre nehezebbnek a gyereknevelés manapság? Milyen nevelési modellek közül választhatunk? Milyen lehet, milyennek kell lennie a keresztyén (családi) nevelésnek? Van-e garancia a „végered­ményre”? TÁMOGATÓCSOPORT. Szen­vedélybetegeket és hozzátartozóikat várják ma 18 és 20 óra között Sepsiszentgyörgyön a Szemerjai Református Egyházközség könyvtártermében. FELESÉGEK-ÉDESANYÁK LELKI HÉTVÉGÉJE. Az idei katolikus pasztorális év mottója az „Újuljatok meg!”. Ezzel hívják lelki hétvégére április 19–21. között a feleségeket és az édesanyákat. Lesz tanítás, kiscsoport, megosztás, sokféle műhelymunka, személyes és közös ima, szentmise. Jelentkezni az esemény Facebook-oldalán lehet.

Zene OLIMPIKONOK ELŐADÁSA. Ma 17 órai kezdettel Sepsiszentgyörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében a helybeli Plugor Sándor Művészeti Líceum zenész olimpikonjai tartanak előadást. Előadók: Nikula Dávid (VIII. osztály, klarinét), Sebestyén-Lázár Kata (IX. osztály, fuvola), Hodor Balázs (XI. osztály, magánének), Gál Bence Levente (XI. osztály, szaxofon), Kakasi Zsuzsanna (XI. osztály, gitár), Keresztes Antónia (XII. osztály, magánének). Műsoron: Kovács Béla, L. Kozeluch, J. Mouquet, E. Köhler, G. F. Händel, C. Chaminade, J. S. Bach, W. A. Mozart, Vasile Popovici, Guy Lacour, J. Arban, G. Grovlez, A. Vivaldi, F. Tarrega, Leo Brouwer, G. Bizet, Liszt Ferenc, Doru Popovici műveiből. Felkészítő tanárok: Gábor Szabolcs (klarinét), Császár Katalin (fuvola), Sebestyén-Lázár Enikő (magánének), Szántó Zsombor (szaxofon), Kakasi Zsolt (gitár). Zongorán kísér Szabó-Siklódi Levente és Kőmíves-Bokor Zsuzsa. TAGFELVÉTEL. A Vox Humana kamarakórus tagfelvételt hirdet a basszus szólamba. Jelentkezni a 0744 307 026-os telefonszámon lehet. JEGYEK. Megkezdődött a jegyárusítás Thurzó Zoltán Himnusz a magasban című zongorakoncertjére, amelyre április 19-én 18 órától kerül sor Sepsiszentgyörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében. Jegyárusítás a Treff utazási irodában keddtől csütörtökig naponta 16–17 óráig. Érdeklődni a 0745 589 214-es telefonon.

Tortoma Önképzőkör A Baróti Művelődési Ház Bodosi Dániel-termében ma 19 órától Pápuák földjén címmel dr. Fodor István (Csíkszereda) tart vetített képes úti beszámolót. Házigazda: Demeter Zoltán művelődésszervező.

Állampolgársági ügyintézés Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének munkatársai ma 16–17 óra között Angyaloson a Református Egyházközség közösségi házában és Felsőrákoson az iskolában, 17–18 óra között Fotosmartonosban az óvoda épületében és Köpecen az iskolában; április 17-én, szerdán 15-től 16 óráig Orbaiteleken a Horváth Károly Elemi Iskolában, 16.30 és 17.30 óra között Szörcsén az óvoda épületében fogadják az érdeklődőket.

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Mihai Viteazul téri Hygea gyógyszertár teljesít éjszakai szolgálatot (telefon: 0267 351 057). Kézdivásárhelyen ma a Gábor Áron utcai Dr. Max (0752 168 734) gyógyszertár a szolgálatos.

Rövid SZORGOS KEZEK. A sepsiszentgyörgyi Szent József-plébánia könyvtárában ma 15 órától kézműves-népművészeti tevékenységre (hímzés, kötés, horgolás, gyöngyfűzés) várja az érdeklődőket a Szorgos Kezek Díszítőművészeti Szakkör. HUMORPINCE ÉS CSEREBERE KLUB. A gyűjtőket szerdán 16 órától a Cserebere Klubba, a humorkedvelőket, kikapcsolódni vágyókat 18 órától a Humorpincébe várják a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Házban. ÁRAMSZÜNET. Ma 8–16 óráig Sepsiszentgyörgyön a Jókai Mór utcában, a Munkás utcai 30. és 33. számnál, a Pro Vitam cégnél, a Tavaszi Sándor utca 7. szám alatt és a Jysk üzletben, a Gyár utcában szünetel az áramszolgáltatás; 17-én, szerdán 8–16 óráig Gelencén nem lesz villany. TEGA. A Tega Rt. régi bútorokat, gumiabroncsokat, elektronikai hulladékokat, régi ruhákat szállít el ma Bölönből és Bölönpatakról, szerdán Középajtáról, csütörtökön Nagyajtáról, pénteken Miklósvárról és Köpecről.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »