Bombameglepetés Feleden, tovább tart a rimaszombatiak vesszőfutása

Bombameglepetés Feleden, tovább tart a rimaszombatiak vesszőfutása

Még inkább összekuszálódtak az erőviszonyok a III. ligában, ahol a rimaszombatiak sorrendben negyedik vereségüket szenvedték el, de kikaptak a sztropkóiak is, míg a fülekiek nem éltek a kínálkozó lehetőséggel Kálnón, s így nem voltak képesek átvenni a vezetést a táblázaton, ahol a listavezetőt a hatodik helyezettől mindössze három pont választja el. Az V. ligában az élen állók csatáját a cserpatakiak nyerték, így már négy ponttal előzik meg a losonctamásiakat. A VI. ligában nagy meglepetésre a listavezető hazaiak odahaza szenvedtek váratlan vereséget, s mivel az ipolynyékiek idegenből hozták el a három pontot, már csak egy pont választja el a két csapatot, így izgalmas végjátékra van kilátás.  

A III. liga 22. fordulójában tovább folytatódott az őszi második rimaszombatiak vesszőfutása. Bari Jenő védencei sorozatban a negyedik mérkőzésüket veszítették el, s a táblázaton visszazuhantak a hatodik helyre. Igaz, az első helyen álló sztropkóiaktól (Stropkov) így is csak három pont választja el őket.

A félidő utolsó pillanataiban a hazaiak szabadrúgásból szépítettek, majd a 64. percben ki is egyenlítettek. A batyiakon az sem segített, hogy két perccel később a bíró a hazaiak csapatkapitányát második sárga lapja után zuhanyozni küldte, sőt a mérkőzés utolsó pillanataiban a hazaiak a győztes gólt is megszerezték. A rimaszombati gárdában ezúttal csak két rózsahegyi játékos szerepelt, játszhatott viszont az egy hete már a 13. percben kiállított Matúš Krištof, akinek a büntetését a fegyelmi bizottság eltörölte. Egy hónapra eltiltotta viszont Matej Vargicot, aki a múlt heti héthársiak (Lipany) elleni találkozó után a labdával megrúgta a játékvezetőt, így Petrán után őt is nélkülöznie kellett Barinak.

A felsővízköziek pedig ugye az utolsó helyen állnak. A losonciak ezúttal álomszerűen kezdték a találkozót, hisz a 35. percben már 3:0 arányban vezettek (a hazai gólgyártást Pipíška kezdte tizenegyesből a 21. percben, majd Dedok és Oláh is betalált, s ez állt az eredményjelző táblán a félidő végén is. Mivel a losonciak egy hét múlva Füleken játszanak a mindig nagy érdeklődésre számot tartó, s presztizsmérkőzésnek számító nógrádi rangadón, Tomáš Boháčik edző kockáztatott, több alapjátékosát is lecserélte, ami csaknem megbosszulta magát.  A lelkes sereghajtó Oufouet két góljával (az egyiket tizenegyesből lőtte) a 88. percre feljött 3:2-re, de szerencsére Oláh az utolsó pillanatokban másodszor is bevette a vendégek kapuját, így a három pont Losoncon maradt.

A fülekiek ezzel az egy ponttal a táblázaton beérték a szintén 37 pontos sztropkóiakat, de rosszabb gólkülönbségük miatt maradtak a 2. helyen. A harmadik helyen a szinnaiak (Snina) állnak 36 ponttal, őket a héthársiak követik 35, majd az ólublóiak és a rimaszombatiak 34-34 ponttal. Bármelyikük lehet még bajnok, sőt még a nyolcadik helyen álló kálnóiaknak is 30 pontjuk van, míg a 10. helyen tanyázó losonciak 28 pontosak. Sose volt még ilyen zsúfolt a mezőny, mint most.

A 23. fordulóban április 21-én, vasárnap a fülekiek a losonciakat fogadják, míg a rimaszombatiak a most épp előttük álló szinnaiakat. Rangadó lesz Sztropkón is, ahol a héthársiak vendégeskednek, míg Kálnóra a szepesváraljaiak utaznak. Szóval, az izgalom fokozódik.

Hírdetés

Ősszel Losonctamásiban 2:2-es eredmény született. A hazaiak Laksik góljával a 14. percben megszerezték a vezetést, majd Švéda a 63. percben bebiztosította a cserpatakiak győzelmét, amivel nagy lépést tettek a bajnoki cím elnyerése felé. Öt bajnoki vereség után a ragyolciak Poltárra látogattak, s öt perc alatt eldöntötték a mérkőzést. A 22. percben Molnár szerezte meg számukra a vezetést, majd az örökifjú Rapi Zsolt kétgólosra növelte a vendégek előnyét. Több gólt már nem láthattak a nézők, így a ragyolciak mintha kezdenének kilábalni a tartós hullámvölgyből.

A tótgyarmatiak Feketebalogra látogattak, s Péter góljával már a 18. percben vezetést szereztek. Borkónak a 40. percben szerzett szabadrúgásgóljával megduplázták az előnyüket, sőt a 60. percben Vlkolinský találatával már látszólag a kegyelemdöfést is megadták a hazaiaknak, akik ugyan nyolc perccel később ugyan szépítettek, de többre már nem futotta az erejükből (1:3). A tornaljaiak ezúttal is hozták megszokott idényformájukat, s ezúttal Zólyomlipcsében (Slovenská Ľupča) hagyták a három pontot. A hazaiak mindkét félidő hajrájában villantak egyet, s ez elég volt a biztos győzelmükhöz (2:0).

A 18. forduló már szombaton, április 20-án elkezdődik, a losonctamásiak 16.00 órától a poltáriakat fogadják, s csak a győzelem tarthatja életben feljutási reményeiket. Tornaljára a harmadik helyen álló nagykürtösiek látogatnak, s még megkeverheti a bajnoki reményeket az odahaza mindig veszélyes breznóbányai újonc is, amely a listavezető cserpatakiakat fogadja. A ragyolciak a zólyomlipcseieket, míg a tótgyarmatiak a ladomérmindszentieket (Ladomerská Vieska) fogadják. 

Négy perccel a harmadik vendéggól után Fodor, majd újabb bégy perc múlva Zibrin is bevette Benko kapuját, sőt a 89. percben a hazaiak tizenegyeshez jutottak, de a csapat gólvágója, Andrási a rendkívül feszült helyzetben hibázott. Kihasználták viszont a felediek botlásából adódó lehetőséget a második helyen álló ipolynyékiek, akik az őkez követő lónyabányaiakhoz (Lovinobana) látogattak. Az újonc otthonában a tqapasztaltabb vendégek Nemcok góljával a 32. percben szereztek vezetést, de ezt még a hazaiak két percen belül egalozálták. A második félidő elején Jenei ismét a vendégeket juttatta vezetéshez, majd a mérkőzés hajrájában Antal hűtötte le a hazaia kedélyeket, s biztosította be az ipolynyékiek győzelmét, akik így egy pontra megközelítették a feledieket.

A felediek 35 pontjukkal ugyan még vezetik a bajnokságot, de egy pontra megközelítette őket az ipolynyéki gárda, s a dobogó harmadik fokára feljött a 29 pontos csábi alakulat, sőt a 28-28 pontos óváriak és ipolybalogiak is megelőzték a lónyabányaiakat. Az ajnácskőiek egy pontjukkal természetesen maradtak az utolsó helyen, de immár száz kapott gólnál tartanak, ami még szilvás gombócból is soknak tűnne.

A 18. forduló első mérkőzésére már április 20-án, szombaton sor kerül, a csábiak a bozitapusztaiakhoz (Buzitka) látogatnak. Másnap az ipolynyékiek a nagyrőceieket fogadják, míg a felediek Alsósztregovára látogatnak. A forduló rangadójára Ipolybalogon kerül sor, ahol a hazaiak a szintén 28 pontos óváriakkal csapnak össze.

Részletes eredmények és táblázatok a www.futbalnet.sk oldalon találhatók.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »