Totálisan bekamerázzák Pécset

Totálisan bekamerázzák Pécset

A baranyai megyeszékhely 65 pontján 140 kamera figyel majd, ennek alig negyede, majd fele volt eddig Pécsett.

Pécs 65 pontján szerelnek fel új térfigyelő kamerákat november közepéig, jelenleg a kiviteli tervek készítése, a szükséges engedélyek beszerzése zajlik. A 136 millió forintos beruházás részeként a térfigyelőközpontot is korszerűsítik, a munkák végeztével 140 kamera pásztázza majd a pécsi utcákat, tereket – írja a PécsiÚjság.hu.

Még a 2010-es Európa Kulturális Fővárosa projekt keretében helyeztek el 32 darab térfigyelő kamerát Pécsett, ezek száma a későbbi bővítések révén mostanra megduplázódott. Ugyan az eszközök sokat segítenek a bűnüldözésben, illetve a megelőzésben, azonban a szakemberek szerint a hatékonyság növelése érdekében jóval többre van szükség.

Hírdetés

Kertvárosban 19, a keleti városrészben 21, Uránvárosban és Szigeti városrészben 13, a belvárosban 12 új kamerát szerelnek fel. Új eszközök kerülnek többek közt a kertvárosi Testvérvárosok terére, az Aidinger János, a Móra Ferenc utcákba és a Maléter Pál útra, a keleti városrészben a Fekete Gyémánt térre, a Komlói útra és a Fehérhegyi utcába.

Egyetemvárosban és Uránvárosban más helyszínek mellett a Stadion és a Tüzér utcákban, az Ifjúság útján és a Rókus utcában helyeznek ki eszközöket, a belvárosban pedig például a Citrom, a Munkácsy Mihály és a Lánc utcában.

A városhoz kapcsolódó hír még, hogy a Bama.hu szerint az őszi félévre 13 ezer jelentkező célozta meg a Tudományegyetemet, Szilas Miklós zeneszerző pedig a napokban dalt írt a Mecsek fővárosáról.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »