Toroczkai: Amit az Index csinált, az tűrhetetlen és megengedhetetlen

„Tűrhetetlen és megengedhetetlen, hogy bárki Magyarország és a magyarság ellen uszítson” – mondta Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke az M1-en annak kapcsán, hogy a párt büntetőfeljelenést tesz az Index ellen közösség elleni uszítás miatt. Toroczkai László úgy fogalmazott: a hírportál a Puskás aréna megnyitóját követően magyargyűlöletre uszító videót, véleménycikket és karikatúrát közölt. A videóban például a Magyarországra betörő illegális migránsokhoz hasonlította a határon túli magyarokat – közölte az M1 Híradója.

A Puskás aréna megnyitóján felvidéki gyerekek énekelték az összetartozás jelképévé vált Nélküled című dalt. Az Ismerős arcok rockzenekar slágere a felvidéki DAC mérkőzésein vált legendássá. Pénteken több mint 60 ezer szurkoló állva, egy emberként énekelte a dalt.

Minderről az Index úgy számolt be, „az egész stadionban mindenki, de tényleg mindenki felállt, és két a pályát körbesétáló gyerekkel együtt elénekeltek egy érzelgős dalt arról, hogy mind egy vérből valók vagyunk. De én ülve maradtam”. A tudósító pozitívumként megjegyzi, hogy „legalább nem a székely himnuszt választották a szervezők, mert az egy bugyuta és hatásvadász szöveg”.

Hírdetés

Az Index később egy karikatúrával viccelődött a szurkolókon és a dalon. A hírportál egyik újságírója rövid videót készített a Puskás aréna megnyitójáról, amelyen a dal kezdő akkordjai után egy, a 2015-ös migrációs válság idején készült felvétel látható.

A Mi Hazánk Mozgalom elnöke szerint az Index a Magyarországon átvonuló illegális migránsokkal azonosította a határon túli magyarokat. Toroczkai László az M1-en azt mondta, „tűrhetetlen és megengedhetetlen, hogy bárki Magyarországon a magyarság ellen uszítson, márpedig az Index ezt tette ”.

A Mi Hazánk Mozgalom közösség elleni uszítás miatt büntetőfeljelentést tett ismeretlen tettes ellen.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »