Tombol a rend Budapesten is: tűvel szúrt combon egy anyát az 1-es villamoson egy drogos "fiatal"

Tombol a rend Budapesten is: tűvel szúrt combon egy anyát az 1-es villamoson egy drogos "fiatal"

Akár halálos kór is kerülhetett annak a nőnek a vérébe, akit egy drogos "fiatal" tűvel combon szúrt az 1-es villamoson – írja a Blikk.

A négygyermekes Rosta Anita orvosról orvosra jár, ám amíg a vizsgálatok eredménye nincs meg, minden perc rémálom az életében. Az asszony sokkos állapotban szállt le a járműről, a vele történteket pedig még nem sikerült feldolgoznia.

– Hétfőn egy fiatal férfi szállt fel a Kacsóh Pongrác úti megállóban, elég furcsa állapotban. Nem lepődtem meg, ezen a vonalon megszokott, hogy drogosokat és annak tűnő embereket lát az ember – kezdte Anita, aki pár perccel később egy kis szúrást érzett a combjánál.

– Először fel sem fogtam, mi történt, aztán a markában megláttam a fecskendőt. A másodperc töredéke alatt történt az eset, mire felocsúdtam, már a villamos közepén járt a fiatal, majd le is szállt – mesélte az asszony, hozzátéve: nagyon megviselték a történtek.

Facebookon is megosztotta az esetet:

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fanita.rosta.963%2Fposts%2F1934731846584033&width=480&show_text=true&height=304&appId

Hírdetés

Dr. Bense Tamás orvos szerint egy tűszúrásnál az első körben meg kell vizsgálni, mikor kapott tetanuszt az érintett, akinek a szervezetébe egyébként rendkívül sokfajta fertőzés kerülhet be ilyenkor.

– A nem steril anyaggal elsősorban gennykeltő kórokozók juthatnak be, de szóba jöhet hepatitis vagy rosszabb esetben AIDS is. Mindjárt az első pillanatban ezeket nem tudják kimutatni, így megfigyelés alatt kell tartani az illetőt, és ha bármilyen tünet jelentkezik, célzott vizsgálatra van szükség – szögezte le az orvos.

A drogos "fiatalok" látványa nem új, az elmúlt hónapokban lepték el az 1-es villamos megállóit, főként a Népliget és a Hős utca közti szakaszon. A tarthatatlan állapotok miatt augusztus 31-től egészen szeptember 7-ig fokozott rendőri jelenlét volt jellemző az érintett szakaszon, ám ez már megszűnt.

– Olyan szinten sem látok egyenruhásokat, mint a razzia előtt. Sokkal problémásabb alakok tűntek fel, illetve a Hős utcai megálló ismét lakhelye lett néhány drogosnak – nyilatkozta a lapnak egy neve elhallgatását kérő villamosvezető, aki elmondása szerint szeptember elejétől kezdve egy héten keresztül látott a Puskás Stadion megállótól a Népligetig legalább két rendőrt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság korábbi tájékoztatása szerint a fokozott ellenőrzés ideje alatt a X. és a XIV. kerületben több elfogást is végrehajtottak. A X. kerületben 58 embert kaptak el kábítószer-birtoklás miatt, míg a XIV. kerületben 22 személyt. Két-két elfogás történt a kerületekben droggal való kereskedelem ügyében.

Korábban írtuk:

A TEK központjától pár méterre megy a drogterjesztés a Hős utcában

Így tépi le a cigány a nyakláncot a villamos ablakán keresztül


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »