Tãriceanut még nem hívták meg a bukaresti katonai parádéra, de most már ha hívnák se menne

Nem fog részt venni Călin Popescu-Tăriceanu a román nemzeti ünnep alkalmából Bukarestben tartandó katonai parádén, sem az azt követő fogadáson.

Erről maga a szenátusi elnök beszélt hétfőn, hangsúlyozva, hogy még nem kapott meghívást az eseményre az Államelnöki Hivataltól, de akkor sem fog elmenni, ha meghívják.

„Az emberek nem azért mennek el a parádéra, hogy lássák az elnököt vagy a házelnököket” – mondta a sajtónak Tăriceanu.

A szenátus elnöke hozzátette, a másik oka annak, hogy nem megy el a rendezvényre, az, hogy nem akar az államfő mellett ülni, akit a „párhuzamos állam védelmezőjének” nevezett.

Hírdetés

„Tekintettel a hivatalban levő államfő utóbbi időben tett nyilatkozataira (…), amelyek közvetlen vagy közvetett módon a személyemet érintik, nincs okom ott ülni mellette. Sőt: minden okom megvan arra, hogy ne menjek el. (…) Ami a párhuzamos állam kapcsán történik ebben az országban, az alkotmányos rend, az állam demokratikus és legitim intézményeinek lábbal tiprásával egyenlő”, fogalmazott.

A hónap elején tett nyilatkozatában Klaus Iohannis államfő azt mondta, Romániában nincs sem okkult, sem föld alatti hatalmi rendszer, hozzátéve, Călin Popescu-Tăriceanu szenátusi elnök néha azt a benyomást kelti, hogy „kissé megszállott”.

„Egy ideig követtem az önök által említett, egykor miniszterelnöki tisztséget is betöltött személy nyilatkozatait. Volt, amikor érdemes volt figyelemmel kísérni, egy ideje azonban nem követem a nyilatkozatait, mert egyre furcsábban viselkedik.

Olykor azt a benyomást kelti, hogy kissé megszállott. Márpedig a kissé megszállott emberek nem szolgálják a politikum javát. Érdekes módon ezek a furcsa állásfoglalásai azután kezdtek elszaporodni, hogy az ügyészek kiadták őt az igazságszolgáltatásnak”, fogalmazott a sajtónak nyilatkozó elnök.(agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »