Ki vezette meg a jónépet? A Csíki Sör szerint nem az ő sörüket itták a DAC-szurkolók Dunaszerdahelyen

Ki vezette meg a jónépet? A Csíki Sör szerint nem az ő sörüket itták a DAC-szurkolók Dunaszerdahelyen

Egyre furább az egész történet. Mit itattak Világiék hónapokig a DAC szurkolóival? Mi a garancia arra, hogy a Csiki Sör helyett a vakteszten győztes Gambrinus valóban a cseh Gambrinus itala lesz?

Pár nappal ezelőtt számoltunk be olvasóinknak arról, hogy a DAC-szurkolók sorozatos kritikája miatt lecserélték a MOL-Arénában árusított sört. A szurkolók szerint ugyanis a Csíki Sör néven árult ital hosszú ideje ihatatlan löttynek bizonyult.

A DAC mérkőzéseire járó szurkolók körében hosszú hónapok óta az egyik vezető hír volt a stadionban árult sör minősége. A téma szinte minden hazai mérkőzés után felbukkant.

Az ügy pikantériája, hogy a DAC tulajdonosa és a Csiki Sörben érdekeltséggel rendelkező személy egy és ugyanaz, Világi Oszkár felvidéki magyar oligarcha.

Világi sokáig nem értette, hogy mi a gondja a szurkolóknak a Csíki Sörrel. Erről az egyik szurkolói ankéton is beszélt. Ő maga ugyanis – mint mondta, – szereti a sört, meg is tudja különböztetni a jó sört a rossztól és a stadion VIP-jében kapható Csíki szerinte finom.

De a nyomás hatására végül beadta a derekát. Vaktesztet hirdetett, azzal, hogy a szurkolók maguk dönthessék el, ha már a Csíki Sör nem ízlik nekik, mi legyen helyette.

És itt kezdődtek a bonyodalmak.

A Kaltenecker, a Staroprameň, a Budvar, a Gambrinus és a Csiki Sör vaktesztjében a Csíki Sör csak a legutolsó, ötödik helyen végzett. A DAC hivatalos fotóin látható zsetonok száma alapján a Gambrinus magasan nyert. A második helyet a Staroprameň szerezte meg, a Budvar és a Kaltenecker viszonylag fej-fej mellett szerepelt, az egyértelmű utolsó pedig a Csiki Sör lett.

A csikszensimoni gyár azonban zokon vehette az egészet. A HVG beszámolója szerint ugyanis a sörgyár reagált a hírre, mégpedig elég talányosan. Félreértésről beszélt, Szerintük ugyanis valószínűleg nem az ő terméküket kóstolthatták a sárga-kék szurkolók a MOL Arénában. A DAC-tól ugyanis legutóbb közel egy éve rendeltek tőlük sört, így a sörkóstolón kínált ital nem lehetett az ő szavatossági idejű sörük.

Hírdetés

Mint írták a DAC legutóbbi rendelése 2023 júliusában történt, amikor 12 hordó Csíki Krém sör érkezett. Ez a mennyiség a MOL Arénás nézőszámához képest nevetségesen kevés. 50 literes hordóknál ez 600 liter, ami 1200 fél literes sör. Ennyi egy félházas meccsen is percek alatt elfogy. Ennek a sörtípusnak a szavatossági ideje ráadásul 6 hónap, ami 2024 januárjában letelt. A cég szerint így 2024. áprilisában nem lehetett az ő sörük a csapon a kóstoló idején.

A fentiek alapján egy sor megalapozott kérdés fogalkazódik meg a klub felé:

1. Mit csapoltak a szurkolóknak a stadionban hosszú hónapokon keresztül Csiki Sör név alatt?

2. Lehetséges, hogy más nedü folyt a stadion VIP-jében és más a mezei szurkolók számára?

3. Tudja cáfolni a klub, hogy nem lejárt szavatosságú sört értékesítettek a szurkolóknak? A drukkerek panasza az ihatatlan sörre mindenesetre a fentiek ismeretében igencsak megalapozottnak tűnik.

4. Ha nem Csíki Sör volt a sörgyár szerint a legutóbbi vakteszten, akkor mi?

5. A Csíki Sörrel kapcsolatos tapasztalatok alapján mi a garancia arra, hogy a stadionban eredeti, cseh Gambrinust fognak árusítani, nem pedig a gyengébb minőségű, szlovákiai Gambrinust?

6. Pilzeni Gambrinus (tehát cseh) vagy šariši Gambrinus (tehát szlovák) szerepelt a legutóbbi vakteszten és melyiket fogja árusítani a klub?

7. Ha visszaélés sörtént a Csíki Sör nevével, ki fogja megfizetni a hírnéven esett csorbát?

A klub mindenesetre négy nappal a Csíki Sör gyártójának nyilatkozata után sem reagált.

Mint írtuk, a dolog pikantériája, hogy DAC tulajdonosa és a Csíki Sörben érdekeltséggel rendellező személy egy és ugyanaz: Világi Oszkár.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »