Ilyet még a rendőrök sem láttak: két férfi közvetlenül a termékvezetékből szivattyúzta ki a gázolajat

Ilyet még a rendőrök sem láttak: két férfi közvetlenül a termékvezetékből szivattyúzta ki a gázolajat

A pozsonyi kerületi bűnüldöző osztag a Hegesztő akció részeként egy kifinomult üzemanyaglopást leplezett le. A Szenci járásban található Erzsébetkápolna (Kaplna) község egyik épületében illegálisan gázolajat szivattyúztak ki a Szlovákiából Csehországba irányuló vezetékből. Az 53 éves Igor N. és a 48 éves lett származású Mareks K. ellen már vádat emeltek. Minderről Jana Šimunková, a Pozsonyi Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője tájékoztatott.

„Az elkövetők a szívótömlőket eddig pontosan meg nem határozott módon csatlakoztatták a termékvezetékhez, amelyből műszaki berendezések segítségével gázolajat szivattyúztak ki”

– nyilatkozta Šimunková.

Hírdetés

A szívótömlőket 60 centiméter mélyen fektették le, a gázolajat előre elkészített nagy kapacitású, rugalmas folyadékzsákokba szivattyúzták. A rendőrség a nyomozás során megállapította, hogy összesen 63 700 liter gázolajat szivattyúztak ki, ami hozzávetőleg 68 800 eurós kárt jelent.

Az egyik férfit lopás, a másikat lopás előkészítésének bűntettével vádolják. Az elkövetők a fent említett bűncselekmények miatt háromtól tíz évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatók.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »