Szankcionálhatja az Európai Bizottság a Facebookot

Szankcionálhatja az Európai Bizottság a Facebookot

Szankciókat helyezett kilátásba a Facebook ellen csütörtökön az Európai Bizottság, amennyiben az amerikai internetes óriáscég az év végéig nem tesz eleget az uniós fogyasztóvédelmi előírásoknak.

Elfogyott a türelmem. Túl régóta húzódik ez, miközben a Facebook korábban biztosított afelől, hogy decemberig átírják a felhasználási feltételeik még fennmaradt félrevezető elemeit – közölte Vera Jourová fogyasztóvédelemért felelős uniós biztos.
„Eljött a cselekvés ideje, elég volt az ígéretekből. Hozzátette,

ha az év végéig nem hajtják végre teljeskörűen a változtatásokat, akkor gyors lépésekre és szankciókra fogom felszólítani a fogyasztóvédelmi hatóságokat.

Hírdetés

A bizottság tájékoztatása szerint a közösségi platform által elvégzett eddigi módosítások ”nagyon korlátozottak„.

A brüsszeli testület arról számolt be februárban, hogy történtek előrelépések, a Facebook és a Twitter működése azonban továbbra sem felel meg teljes mértékben a közösségi fogyasztóvédelmi szabályoknak. Mint írták,

a jogellenes tartalmak bejelentésére és törlésének kérésére használt eljárást érintő változtatások nem elegendőek.

Ennek előzménye, hogy a bizottság tavaly márciusban felszólította a Facebookot, a Twittert és a Google+-t működtető Alphabetet, hogy mihamarabb hozzák összhangba működésüket az uniós előírásokkal a felhasználók megtévesztésének visszaszorítása érdekében.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »