Saková nem mondott igazat, mégsincs felfüggesztve a biztonságiak főnöke. Mit lép a Most-Híd?

Saková nem mondott igazat, mégsincs felfüggesztve a biztonságiak főnöke. Mit lép a Most-Híd?

Csütörtök délelőtt 10 órától összeült a parlament Védelmi és Nemzetbiztonsági Bizottsága, melyen részt vett Denisa Saková belügyminiszter, Robert Kaliňák ex-belügyminiszter és Milan Lučanský országos rendőrfőkapitány is.

A koalíciós megállapodás szerint a bizottsági ülés egy részének sajtónyilvánosnak kellett volna lennie, ám Robert Kaliňák és Denisa Saková is amellett kardoskodott, hogy az egész meghallgatás titkosítva legyen.

Denisa Saková a bizottsági ülésen elismerte, hogy nem helyezte szolgálaton kívül a Közjogi méltóságokat védő hivatal vezetőjét – csak kényszerszabadságra küldte.

Mivel a volt belügyminiszter kérésére a bizottság jóváhagyta, hogy kizárják a sajtót az ülésről, így annak résztvevői csak a nem titkosított információkról számolhattak be utólag.

Hírdetés

Miroslav Beblavý frakción kívüli parlamenti képviselő a sajtónak elmondta, hogy Peter Krajčirovič, akinek felfüggesztését maga a Most-Híd követelte, csak szabadságon van, nem helyezték szolgálaton kívül. A belügyminisztérium egyébként hétfői nyilatkozatában informálta a sajtót arról, hogy Krajčírovičot felfüggesztették.

mondta Beblavý, aki arról is beszámolt, hogy Anton Hrnok (SNS), a bizottság elnöke, Denisa Saková belügyminiszter és Milan Lučanský rendőrfőnök is a németeket kritizálta az egész vietnami-ügy miatt.

tette hozzá Beblavý.

aktuality.sk

Nyitókép: aktuality.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »