Romló egészség, nagypapák nélküli családok – visszahozná a korkedvezményes nyugdíjt a Jobbik

Romló egészség, nagypapák nélküli családok – visszahozná a korkedvezményes nyugdíjt a Jobbik

Pintér Tamás elmondta, hogy hatalmas társadalmi igényt tapasztalnak mindkét megoldás iránt, felhívásukra több száz levél érkezett arról, ki miért tartaná fontosnak, hogy négy munkában töltött évtized után a férfiak is megkezdhessék nyugdíjas életüket.

A korkedvezményes nyugdíj visszavezetésére, aminek lehetőségét 2012-ben vette el a Fidesz-kormány, egy aggódó feleség levelét hozta példaként.

„Férjem 61 éves. Eredeti szakmája autószerelő, de 31 éve nem a szakmájában dolgozik, jelenleg teherautósofőr. Vigyáznia kell a rakományra, az utakon másra és természetesen önmagára. Van, amikor rakodnia kell, szűk helyekre kell betolatnia. Ebben az évben már 43 év munkaviszonya lesz. A napi forgalomba 8-10 órára ebben a korban már nem küldenék ki senkit. Ezekben a szakmákban dolgozók, például a buszvezetők is nagyon elfáradtak. Este munka után a férjem szinte összeesik otthon, az egész testét reumakenőcsökkel kenem, hogy másnap újra tudjon menni. Testileg, lelkileg elfáradt, idegeskedik és magas a vérnyomása.”

Hírdetés

Pintér Tamás úgy véli, hogy bizonyos szakmák szerinti bontás segítene eldönteni, hogy kit a legsürgősebb nyugdíjba küldeni. Sokan végeztek évtizedekig kimerítő fizikai munkát vagy komoly összpontosítást igénylő tevékenységet, dolgoztak vegyi anyagokkal; ez sokuk egészségét megviselte, így tőlük nem várható el, hogy negyven évnél hosszabban maradjanak állásban.

A politikus a saját választókerületében működő Dunai Vasmű dolgozói mellett, a sofőröket, tűzoltókat és a fegyveres állomány tagjait emelte ki, akiknek munkájukból fakadóan elengedhetetlen lenne a korkedvezményes nyugdíj lehetősége, aminek korábbi rendszere számos kiskaput kínált ugyan, de ma már a kormányzaton kívül minden szereplő egyetért abban, hogy vissza kellene hozni a hat éve elvett lehetőséget.

„A Jobbik szerint igenis jár az unokáknak és a családnak is egy nagypapa”,

ezért október elsejéig továbbra is várják a negyvenevnegyvenerv@jobbik.hu e-mail címre azokat a történeteket, amiben a választók elmondják, hogy mennyi ideig, milyen munkakörülmények között dolgoztak, amiért 40 év után ők is megérdemelnék a nyugdíjat.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »