Orbán megújítja a szegedi Fideszt

Hamarosan teljes fegyverzetben kell bemutatkoznia a megújított szegedi Fidesznek – mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök egy interjúban a Botka László polgármesterrel folytatott egyeztetésről, az ennek keretében kötött megállapodásról, valamint a városban tervezett beruházásokról is beszélt.

Látogatásom során leültem tárgyalni a Fidesz helyi vezetőivel, ahol sok panaszt hallottam baloldali visszaszorítási kísérletekről, áldatlan médiaállapotokról, kommunikációs nehézségekről, és „bár lehet ezekben igazság, az én alapelvem az, hogy először a saját portánkon kell söprögetnünk” – mondta Orbán Viktor a SZEGEDma.hu-nak adott interjújában. A miniszterelnök hozzátette, változtatni és javítani fognak.

„A tavasz végére a megújított szegedi Fidesznek teljes fegyverzetben és győzelmi esélyekkel kell bemutatkoznia a helyi közvélemény előtt” – fogalmazott.

„Már nem kormányzati kérdés”

Hírdetés

A miniszterelnök a Botka László polgármesterrel folytatott tegnapi egyeztetésről azt mondta, a megbeszélés mellőzte a pártpolitikai kérdéseket, és kizárólag azt nézték, „mi szolgálná az itt élők érdekét, és abban hogyan tudna együttműködni a kormány és az önkormányzat”. Hozzátette: sikerült megtalálniuk ennek módjait, aminek gyümölcse az 50-70 milliárd forintos, kormány által támogatott szegedi beruházáscsomag. „Úgy gondolom, ez jól tükrözi azt a 2010-ben megfogalmazott szándékunkat, hogy a kétharmaddal a háromharmadot képviseljük” – közölte Orbán.

A miniszterelnök úgy véli, Szeged számos versenyelőnnyel rendelkezik, melyeket meglovagolva regionális központtá válhat, de elengedhetetlen a kormányzattal való szoros együttműködés, mert komolyabb léptékű beruházás kormányzati támogatás nélkül ma nem valósulhat meg Magyarországon. „Magyarország, így Szeged is rengeteget profitálhat a politikai stabilitás, a közös tervezés és a gyors döntéshozatal biztosította előnyökből” – magyarázta.

Kitért arra is, hogy „Szeged és Hódmezővásárhely együttműködésre ítéltetett”, és ennek módjait kell megtalálni. Mint mondta, a kooperációt „a saját eszközeinkkel segítjük a két város közös kérésének megfelelően, de az már nem kormányzati kérdés, hogy pontosan hogyan és miben akarnak együttműködni. Ennek konkrét formáit a jövőben is a két önkormányzatnak kell kialakítania” – vélekedett.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »