Nem drágultak a hazai sztrádamatricák

Nem drágultak a hazai sztrádamatricák

Jövőre is változatlanok maradnak Szlovákiában a személygépkocsik és a 3,5 tonna alatti kishaszonjárművek autópálya-használati díjai, mint ahogyan az eddigi sztrádamatrica-rendszer is.

Az éves matrica ára tehát maradt 50 euró, és 2018 január 1-jétől – vagy a megvásárlás napjától – 2019 január 31-éig érvényes. A 30 napos matrica ára 14, a tíznaposé 10 euró. A matricák benzinkutaknál vagy a határátkelőhelyeken kaphatók, de elektronikus formában is meg lehet őket vásárolni a www.eznamka.sk portálon, vagy az ”eznamka” mobil alkalmazás segítségével. Egyébként az idei forgalmazásuk megkezdése óta (december 15) a vásárlók 67% az internetes lehetőségeket választotta.

Fontos tudnivaló továbbá, hogy amennyiben olyan utánfutót vontatunk, amellyel a járműszerelvény össztömege meghaladja a 3,5 tonnát, az utánfutóra is matricát kell vásárolnunk.  Ennek ára a fenti időintervallumokra vonatkoztatva ugyancsak 50/14/10 euró. Végezetül annyi, hogy a parkolási igazolvánnyal rendelkező súlyosan egészségkárosult személyek (ZŤP) változatlanul ingyen használhatják az összes szlovákiai fizetős útszakaszt.

Hírdetés

Vas Gyula

Körkép.sk

Nyitókép: sme.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »