Nagyszombatban szeptember 21-től pirosra vált a COVID-szemafor

Nagyszombatban szeptember 21-től pirosra vált a COVID-szemafor

Nyitókép: Facebook

Nagyszombat város válságstábja a rosszabbodó járványügyi helyzet miatt úgy döntött, hogy szeptember 21-től az önkormányzaton belül szigorítani fogja a vírus megakadályozása érdekében hozott óvintézkedéseket.

Egyúttal a szakemberek döntése alapján a Nagyszombati járásban pirosra kapcsolják a COVID-szemafort. A városvezetés arra kéri a polgárokat, hogy viselkedjenek felelősségteljesen nemcsak magukkal, hanem a környezetükkel szemben is, és tartsák tiszteletben az aktuális iránymutatásokat.

Szeptember 21-től Nagyszombatban az ügyfélközpontban, az anyakönyvi hivatalban és a tartózkodást bejelentő részlegnél is korlátozva lesz a létszám, ezenkívül visszahívásig felfüggesztik a terepen történő aláírás-hitelesítést, a képviselő-testületi ülések pedig a nyilvánosság részvétele nélkül fognak zajlani, de a trnava.videostream.sk honlapon online megtekinthető lesz.

Hírdetés

A városi épületekben testhőmérsékletet fognak mérni, a kézfertőtlenítés pedig kötelező lesz. A városháza zárva lesz a nyilvánosság előtt, a tervezett látogatásokat a belépésnél az informátornak kell jelezni.

A T. Vanosvá utcába található idősotthonban és a Hospodráska utcai gondozószolgálatban a látogatás tilos lesz, a helyiségeket pedig naponta fertőtleníteni fogják.

A város által szervezett tömegrendezvényeket a SzK Közegészségügyi Hivatala és a Regionális Közegészségügyi Hivatal által kiadott rendelkezések szerint fogják megszervezni. A városháza eskettető termében legfeljebb 30 személy lehet jelen, a temetéseken pedig maximum 40 ember vehet részt.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »