Nagy érdeklődés övezte a Novohrad-Nógrád Geopark nyári táborát

Nagy érdeklődés övezte a Novohrad-Nógrád Geopark nyári táborát

A Novohrad-Nógrád Geopark Jogi Személyek Társulása augusztus 3-7. között idén 10. alkalommal szervezte meg nyári táborát, melynek legfontosabb célja, hogy megismertesse a résztevő 8-14 éves gyermekekkel a világ első határon átnyúló geoparkjának földtani, természeti és kulturális értékeit. A foglalkozásokon keresztül elmélyítse bennük a táj, a természet szeretetét és a környezetvédelem fontosságát.

A füleki Nógrádi Turisztikai Információs Központ udvara szolgált a napközis tábor találkozóhelyéül. Miután a gyerekek összeismerkedtek, kezdődhettek a játékos foglalkozások. A tábor vezetői idén is színes programot állítottak össze. Voltak kézműves foglalkozások, melyek idén az újrahasznosítás jegyében teltek. De különféle sport-és társasjátékok, filmvetítés és strandolás is helyet kapott a programban.

A táborba minden évben nagy a túljelentkezés, idén 36 gyerkőcöt tudtak fogadni. A losonci Anderko Sára már tavaly is részt vett rajta, és mivel nagyon jól érezte magát, idén is jelentkezett. Azt mondja, a kézműves foglalkozások a kedvencei. A füleki Németh Emesét szintén a kézműveskedés köti le leginkább, viszont túrázni és kirándulni is nagyon szeret, ezért is jelentkezett idén már harmadszor. A füleki Csaba Alexet nagyon érdekli a geográfia, és szívesen kirándul a somoskői vagy ajnácskői várhoz, ezért ő a túrázás miatt vett részt.

Hírdetés

Vaculčiak Ágnes, táborvezető elmondta:

A Novohrad- Nógrád Geopark 64 magyar és 28 szlovák település földtani, természeti, történeti és kulturális örökségét, palóc hagyományait ápolja és bemutatva őrzi.

– nyilatkozta Agócs Attila, a Novohrad-Nógrád Geopark Jogi Személyek Társulásának elnöke, hozzátéve: azt reméli, hogy a bakancsos turisták érdeklődése a jövőben még inkább a térség felé irányul.

A világ első határon átnyúló geoparkjának küldetése, hogy az egykor szétszakadt nógrádi tájat a geoturizmus komplex térségfejlesztési lehetőségeivel újra egyesítse.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »