Mészáros Lőrinc kijelölte utódját, aki elfogadja a felkérést

Felcsúton ma tartottak rendkívüli testületi ülést, amin Mészáros Lőrinc már nem vett részt és amit immár Mészáros László alpolgármester vezetett. Az ülésen ismertették Mészáros Lőrinc lemondólevelét, amiből kiderült, hogy már hétfő óta nem ő a polgármester.

Mészáros Lőrinc alpolgármesterét, Mészáros Lászlót szeretné utódának, aki a Hír TV-nek megerősítette, hogy a felkérést elfogadja és indul az időközi polgármester-választáson, amit a lemondást követő 120 napon belül ki kell írni.

Hírdetés

Mészáros Lőrinc 2011 óta volt Felcsút polgármestere és még bő másfél évig lett volna mandátuma. Lemondásának okát nem közölte. Azt a Hír TV-nek már korábban elmondta, hogy 2019-ben nem indul újra. Váratlan lemondásának okát nem közölte.

Ötödik leggazdagabb

A kormánypárti Magyar Időknek Mészáros megerősítette, hogy egyre terebélyesedő cégbirodalma teljes embert kíván. Megjegyezte azt is, hogy a miniszterelnökhöz fűződő, évtizedes barátsága miatt az ellenzéki média folyamatosan nyomás alatt tartotta a felcsúti önkormányzatot is.

Mészáros Lőrinc gyors vagyonosodása 2010-ben kezdődött, Orbán Viktor újbóli hatalomra kerülése után. Ma már ő az ország ötödik leggazdagabb embere.

A DK szerint Mészáros valójában Orbán Viktor vagyonát menti a nyilvánosság elől, hiszen lemondásával már az évenkénti vagyon-nyilatkozattételi kötelezettség alól is mentesül.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »