Megköszönhetjük a svédeknek: olimpiai selejtezőt játszik a magyar női kéziválogatott

Megköszönhetjük a svédeknek: olimpiai selejtezőt játszik a magyar női kéziválogatott

Olimpiai selejtezőt játszhat a magyar női kézilabda-válogatott, miután a Japánban zajló világbajnokságon Svédország 35-24-re legyőzte Németország együtesét, és megszerezte a 7. helyet.
A pénteken reggel játszott svéd–német helyosztó nem indult könnyen, a mérkőzés elején a németek 7–4-re is vezettek, de a skandinávok gyorsan rendezték soraikat és szünetre már ötgólos előnnyel mehettek (18-13). A svédek a második félidőben tovább növelték előnyüket, végül 11 góllal, 35-24-re nyerték meg az összecsapást. Emiatt németek már biztosan nem jutnak ki az olimpiára.

Hírdetés

A svédek világbajnoki 7. helye viszont azt is jelenti, hogy a Japánban rendezett vébén a 14. helyen végzett Magyarország női kézilabda-válogatottja ott lesz a jövő márciusban rendezendő olimpiai selejtezőtornán.

Erre a tavalyi Európa-bajnokságon szerzett 7. hely jogosítja fel a Kim Rasmussen vezette nemzeti csapatot. Már azt is tudni, hogy a magyar válogatott ellenfelei a mostani világbajnokság harmadik helyezettje (Hollandia/Norvégia/Oroszország/Spanyolország), az ázsiai második Kína, illetve a vb-hatodik Szerbia lesz a kettes számú olimpiai selejtezőcsoportban. A négyes első két helyezett kvalifikál az olimpiai játékokra.

 


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »