Megáldották a megújult templomot a zalai Alsónemesapátiban

Megáldották a megújult templomot a zalai Alsónemesapátiban

Október 5-én Pákozdi István teológiai tanár, egyetemi lelkész Szeghy Csaba Tamás plébános, Tódor Szabolcs búcsúszentlászlói plébános, valamint Mozsa Csaba állandó diakónus közreműködésével áldotta meg Alsónemesapáti templomát.

Alsónemesapáti község Zalaegerszeg közelében fekszik;  a Magyarok Nagyasszonya-templom a nemesapáti plébánia filiája. A templom, amely éppen harminc évvel ezelőtt a hívek nagylelkű adakozása és munkája révén épült, és 1989-ben Szendi József veszprémi érsek szentelte fel, a Magyarok Nagyasszonya titulust viseli.

A modern vonalvezetésű, hófehér templom egy zalai dombon épült, tornya kimagaslik a falu házai közül. Mivel nincs előtte tér, és nem vezet út közvetlenül a templomhoz, a gerendákat és a templom tetejének cserepeit a falu lakói kézről kézre adogatták a lenti autóútról – erre ma is emlékezik a közösség.

Az évtizedek során bepiszkolódott és felújításra szorult istenházát az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával és a helybeliek adakozásával, munkájával újították fel.

Hírdetés

A megáldást Pákozdi István teológiai tanár, budapesti egyetemi lelkész vezette, közreműködött a helyi plébános, Szeghy Csaba Tamás atya, valamint a szomszédos Búcsúszentlászló plébánosa, Tódor Szabolcs, valamint Mozsa Csaba állandó diakónus.

A közösség nevében Horváth László, az egyházközségi képviselő-testület elnöke, valamint Pereszteginé Cziráki Katalin polgármester asszony mondtak köszöntőt és adták át a falu üvegfestményen ábrázolt címerét.

Forrás: Magyarok Nagyasszonya-plébánia/Alsónemesapáti

Fotó: Horváth István

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »