Másodfokon is nyertek Dan Tanasă ellen – Hargita Megye Tanácsának és elnökének adtak igazat

Másodfokon is nyertek Dan Tanasă ellen – Hargita Megye Tanácsának és elnökének adtak igazat

Elutasította a Marosvásárhelyi Ítélőtábla a Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) fellebbezését abban a perben, amelyben a szervezetet vezető Dan Tanasă több százezer euró büntetést kért Hargita Megye Tanácsa és annak elnöke, Borboly Csaba számára.

A feljelentő szerint az intézmény, illetve a tanácselnök nem hajtott végre egy jogerős bírósági ítéletet, amely a megyezászló eltávolítására kötelezte. Tanasă alapfokon is elveszítette a pert, a mostani ítélet pedig végleges és visszavonhatatlan.

– Ismét bebizonyosodott, hogy kitartó jogászi munkával lehet győzni még az olyan notórius jelentgetőkkel szemben is, mint Tanasă. Köszönöm a megyei tanács csapatának a szívós munkát! Előbb-utóbb ebben az országban is észreveszik, hogy nem azoknak van igazuk, akik egyfolytában jelentgetnek, hanem azoknak, akik a törvények betartását kérik. Ekkor lehet jogállamról beszélni. Mi ezt kértük a Békás-szoros kapcsán, és tíz év után szintén sikerült nyernünk alapfokon, és ezt kérjük Úzvölgye kapcsán is. Ami a legfontosabb: nem szabad feladni! – nyilatkozta az eset kapcsán Borboly Csaba.

Hírdetés

Dan Tanasă másodfokon is pert vesztett

Ma rossz napja van Dan Tanasă-nak…😈

Julkaissut Borboly Csaba Tiistaina 10. syyskuuta 2019


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »