Kovászna megye: újabb helyszíneken térnek át az online oktatásra

Piros forgatókönyv lép életbe több háromszéki oktatási intézmény bizonyos osztályaiban és óvodai csoportjaiban – jelentette be szerdán a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség. A kizárólag online oktatásra való áttérés oka, hogy újabb diákokról és pedagógusokról derült ki, hogy az új koronavírussal fertőzöttek.

Ennek értelmében a következő helyszíneken térnek át a következő 14 napban az online oktatásra: a sepsiszentgyörgyi Mihai Viteazul Kollégium IX. A osztályában (itt egy diáknak lett pozitív a koronavírus-tesztje), az illyefalvi Lukács László Általános Iskola 5-8. osztályaiban (két diák fertőzött), a sepsiszentgyörgyi Gulliver óvoda két csoportjában (egy dadáról derült ki, hogy fertőzött), a torjai 3-as elemi iskola II. B és III. osztályában, valamint torjai Karatna Általános Iskola V. B és VIII. osztályaiban (egy pedagógus tesztje lett pozitív).

Kovászna megyében az első, piros forgatókönyvre áttért iskola a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceum volt, hétfőtől pedig újabb hat oktatási intézmény váltott kizárólagos online oktatásra: a sepsiszentgyörgyi Puskás Tivadar és a Kós Károly szakközépiskola, a sepsiszentgyörgyi Egészségügyi Posztliceális Iskola, a dálnoki óvoda és a Darkó Jenő Általános Iskola, valamint az oltszemi speciális iskola.

Hírdetés

87 tanintézetben sárga, 209-ben zöld forgatókönyv szerint zajlik az oktatás.

Kovászna megye az Országos Közegészségügyi Intézet által publikált legfrisebb adatok szerint a kilenc legsérülékenyebb megye közé tartozik a járvány kontextusában; szerepel azon 15 megye között is, ahol növekvő tendenciát mutat a koronavírus-fertőzések száma – írja a covasnamedia.ro.

Kovászna megyében szerdán újabb 22 fertőzött személyt azonosítottak, ezzel összesen 1106-ra emelkedett az esetek száma. Az utóbbi 24 órában 112 tesztet végeztek el a megyében; a járvány kezdete óta összesen 17956-et. 82 személyt jelenleg kórházban kezelnek, 375 személy van otthoni karanténban, orvosi felügyelet alatt. A járvány kezdete óta 851 személy gyógyultnak nyilvánítottak, 31-en életüket vesztették a koronavírus-fertőzés következtében – áll a Kovászna Megyei Prefektúra szeptember 23-i közleményében. (hírszerk)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »