Kollár szerint Szlovákiában már nem indokolt a szükségállapot

Kollár szerint Szlovákiában már nem indokolt a szükségállapot

Boris Kollár (Sme rodina) házelnök szerint már nem indokol Szlovákiában az új koronavírus-járvány miatt elrendelt szükségállapot fenntartása. Ezt a TA3 hírtelevízió Politikában című vitaműsorában mondta.

Ennek ellenére megérti Igor Matovič miniszterelnök indítékait, hogy eddig nem szüntette meg ezt az állapotot, amelyek a világjárvány esetleges második hullámával kapcsolatosak. Mint megjegyezte, a szükségállapot fenntartása nem azt jelenti, hogy Szlovákiában zárva maradnak az üzletek, nem lehet majd utazni vagy szabadságra menni. A szükségállapotnak köszönhetően nem lesz indokolt, hogy a kormány sürgősen összeüljön, hanem azonnal dönteni és cselekedni lehet.

Hírdetés

A parlament elnöke úgy véli, már lehetne lazítani a kötelező állami karantén esetében elrendelt intézkedéseken is. Reméli, hogy a központi válságstáb és a tisztiorvosok is megértik, hogy ez már lassan tarthatatlan. Abban is bízik, hogy ezek a könnyítések a többi állammal összhangban történnek majd. A hazatérőktől elnézést kért a bősi állami karanténközpontban tapasztalt embertelen körülmények miatt. Ugyanakkor megjegyezte, hogy az állami karantént megjárt emberek megvédték Szlovákia lakosait a koronavírustól.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »