Húsvét – talpig géppisztolyban

Húsvét – talpig géppisztolyban

Tízezernyi rendőr, fémdetektorok, óriási betontömbökkel körbekerített templomok, terrorveszély – ezt jelenti a húsvét ma Rómában. Harminc éve minden csendes, méltóságteljes és nyugodt volt. Harminc év múlva pedig meglehet, már titkokban kell szent ünnepüket megülniük a keresztényeknek. Hogy meg ne sértésék a többségi vallást gyakorlók érzékenységét… Meg egyébként is hallgassák a müezzin hívó szavát.

Somaya Arianfar muszlim bevándorló húsvét előtt érezte azt, hogy meg kell osztania véleményét a finn tévével. A hölgy jól érzi magát az északi országban, a hidegre sem panaszkodott. Egy baja van: mindenhol csak finneket látni!

Ám szerinte ez a „probléma” a jövőben megoldódhat, ha még több bevándorló jön, ami a „sokszínűség szempontjából” nagyon jót fog tenni a finn társadalomnak.

Ezt alighanem így gondolták a minap Pompei városában is, ahol egy algériai migráns teherautóval akart a bazilika előtti tömegbe hajtani. Az egyik kőtömb szerencsére megakadályozta a terrorakciót. De hát van még Itáliában 700 ezer illegális (!) atommérnök és számítástechnikai zseni, ők még bőven tehetnek a „sokszínűségért”.

Nagy, ronda, elkeserítő szürke kőtömb. Ez az új Európa szimbóluma. Óriás betontéglák a sétálóutcák és terek elé, ezekkel barikádozzák körbe a templomokat is most. A vatikáni Szent Péter-bazilika elé csak fémdetektorokon keresztül lehet bejutni ma és holnap.

Róma történelmi negyedének már nem belváros, hanem „biztonsági zöld zóna” a neve. Mint valami háborús filmben. A Vatikán környékén tízezer rendőr, biztonsági ember járőrözik huszonnégy órában.

De ott kell lenniük a külvárosokban is. Ott, ahol az illegális migránsok által elfoglalt üres épületek vannak. Majdnem közbevetettem az előbb, hogy „most tessék megkapaszkodni”. Azonban már nincs miért, Nyugat-Európában ez már természetes, a mindennapi élet velejárója. Miért nem megy oda, és tisztítja meg a megszállt házakat az olasz rendőr? 

Könyörgöm, hogy tehetné? Amikor saját kormánya hívta be őket, és tűri meg, sőt támogatja élősködésüket?!

Hírdetés

Húsvét előtt a Frontex nevű uniós ügynökség terrorizmusveszélyre hívta fel a figyelmet az Algériából és Tunéziából felerősödött „láthatatlan” érkezések, vagyis a dél-olaszországi partokon éjszaka kikötő hajók miatt, amelyek ellenőrizetlen személyeket hoznak át Európába. 

Mint említettem, belőlük csak Olaszországban van már 700 ezer. De ebben a hírben nem is ez a botrányos. A Frontex a következő Brüsszelből irányított szervezetnek a rövidítése: Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség. Hát akkor ne figyelmeztetni tessék, hanem megvédeni azt a határt! Vagy más parancs jön Juncker úréktól?

Húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe. Véletlenül se legyünk rosszkedvűek, pesszimisták. Talán Nyugat-Európa urai is magukhoz térnek egyszer, vagy legalábbis elkergeti őket népük.

Addig is mi védjük meg saját értékeinket, ünnepeinket. Ma Magyarországon nem kell kőtömb-barikád és géppisztolyos rendőr sem a templom elé.

Maradjon is így.

fotó: ansa.it

Máté T. Gyula – https://matete.pestisracok.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »