Horváth, Antal, Hamerlík, Bindics, Samu…- Íme, a közös magyar lista további tagjai

Horváth, Antal, Hamerlík, Bindics, Samu…- Íme, a közös magyar lista további tagjai

Ma délután az MKP székházában mutatják be a Magyar Közösségi Összefogás képviselői jelöltlistájának 150 fős névsorát. A politikusok több meglepetést is ígértek, néhány meglepetésnek számító névről most mi is beszámolunk olvasóinknak.

A Körkép.sk az elmúlt napokban elsőként hozta nyilvánosságra a befutónak számító, de a jelenlegi közvélemény-kutatási adatok alapján egyelőre mélyen öt százalék alatti pártok közös listájának első 20 jelöltjét. Ebből 12-t adott az MKP, 4-4-et pedig az Összefogás és a Magyar Fórum.

Most további, vélhetően hamarosan a közös listán felbukkanó nevekről számolunk be olvasóinknak:

Samu István – az Új Egység Mozgalommal elbánt Menyhárt és Őry Péter, valamint az MKP gútai helyi szervezete. Az Összefogás Mozgalomnak köszönhetően azonban az Új Egység Mozgalom tagja, tagjai helyet kaphatnak a listán. Hogy hány személlyel, ez még kérdéses.

Hamerlík Richárd – a korábbi parlamenti képviselő, Ipolynyék sikertelen polgármester-jelöltje az Összefogás kvótájából kerülhet a listára. Személye vélhetően komoly feszültségforrást jelenthet az MKP Nagykürtösi járás jelöltjei körében, akik Hamerlíkkal évek óta különösen rossz viszonyt ápolnak.

Horváth Zoltán – a dunaszerdahelyi kórház korábbi igazgatóját, alpolgármestert, majd polgármester-jelöltet az Összefogás jelölheti a közös listára, információink szerint az első ötvenbe. A dolog pikantériája, hogy Horváth így önkormányzati ellenfelével, az MKP dunaszerdahelyi polgármesterével, Hájos Zoltánnal szerepel egy listán.

Antal Ágota – Dunaszerdahely független önkormányzati képviselője szintén az Összefogást megillető 30 hely egyikét kapja, úgy tudjuk, az első 30-ban fog szerepelni.

Hírdetés

Bindics Imre – A dunaszerdahelyi Villa Rósa séfszakácsa szintén indul a jövő évi parlamenti választásokon.

Agócs Gergely – az MKP frissen megválasztott királyrévi polgármestere, Nagyszombat megye képviselője a szombati Országos Tanács ülésén lépett ki a pártból, nem akármilyen közjáték közepette. A Körkép.sk több forrásból is úgy értesült, hogy Agócs Gergely nehezményezte, hogy Menyhárt József pártelnök az előzetes megegyezést felrúgva sokkal hátrébb sorolta őt a választási listán.

Agócs elégedetlenségének ott a helyszínen hangot is adott, majd

„ a szép beszédedből már elegem van, sajnos egy szavadat sem hiszem“

megjegyzéssel Menyhárt felé elhagyta az OT-t. Egyben jelezve, hogy a pártból is kilép. Hogy ne vesszenek el a szavazatok, Agócs végül mégis a listán szerepelhet, de már az Összefogás nevében. Agócs csalódása azért is figyelemre méltó, mert idei esküvőjén Kőrösi Ildikóval, a párt alelnökével, még maga Menyhárt József vőfélykedett.

Halász Béla? – Az MKP berkeiből kiszivárgott információk szerint a gútai vállalkozót, aktivistát is szeretnék meggyőzni az indulásról.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »