Híd: az MKP nem áll ki a magyar–magyar összefogás mellett

Híd: az MKP nem áll ki a magyar–magyar összefogás mellett

A Híd és az MKP a sajtóban üzenget egymásnak. A Híd szerdai nyilatkozatában azt írja, az MKP nem áll ki a magyar-magyar összefogás mellett, mert az MKP ellenzéki államfőjelölt támogatására szólított fel, de nevet nem mond.

„A magyar jelölt helyett újra olyan jelöltek mögé állt be (az MKP, szerk), akiknek közük sincs a kisebbségi jogok védelméhez” – olvasható Bugár Béla pártjának írásos nyilatkozatában.

A Híd szerint az MKP a „maréknyi” szavazatukat sem tudta pártérdekeket mellőzve felkínálni. Menyhárt József pártja a Híd szerint olyan jelölt támogatása mellett döntött, aki még szóban sem vállalta fel a szlovákiai magyarok érdekképviseletét. Bugárék ugyancsak kifogásolják, hogy míg öt évvel ezelőtt, az előző államfőválasztásokkor az MKP azt hangoztatta, hogy magyar csak magyarra szavazhat, ezt az elvet most elengedték. Akkor az MKP Bárdos Gyulát, a párt elnökségi tagját, a CSEMADOK elnökét indította a posztért.

Hírdetés

A Híd szerint a köztársaságielnök-jelöltek között jelenleg csak Bugár Béla az, aki megfelelően tudja képviselni a kisebbségeket, érvényesíteni tudja a nemzetiségi kisebbségek jogait.

„A nemzeti közösségek érdekeit a többségi nemzet érdekeivel egyenértékűnek tartja, mert felismerte, hogy eredményeket a kisebbségi jogok terén csakis a többségi nemzettel folytatott konstruktív párbeszéddel és együttműködéssel lehet elérni” – írja közleményében a párt Bugárról.

A Híd a nyilatkozatában egy keddi MKP közleményre reagált, amelyben Menyhárték arra biztatják a választópolgárokat, hogy olyan jelöltet támogassanak, „aki nem a jelenlegi kormánypártokat, illetve a szélsőséges nézeteket képviseli”. Konkrét jelöltet azonban nem neveznek meg.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »