Hét év börtönre ítélték a csecsemőjét megölő fertőendrédi nőt

Hét év börtönre ítélték a csecsemőjét megölő fertőendrédi nőt

Hét év börtönre ítélték a csecsemőjét megölő fertőendrédi nőt

Hét év börtönbüntetésre ítélte a csecsemője megölésével vádolt fertőendrédi nőt a Győri Törvényszék, csütörtökön. A halált okozó testi sértés miatt kiszabott ítélet nem jogerős – olvasható a törvényszék közleményében.

Hírdetés

A vádlott második gyermeke 2016 februárjában született, Svájcban. A nő gyermekével az év júliusában költözött élettársához, Fertőendrédre. Gyakran fogyasztott alkoholt, alkoholos befolyásoltság alatt többször volt türelmetlen a gyermekkel, különösen a sírása zavarta.

2016 októberében reggeltől estig egyedül volt otthon, és több nyugtatót vett be. Délután a gyermek – etetés közben – sírni kezdett, ezért a 7 hónapos csecsemő fejét többször megütötte, és nagy erővel, hosszan rázta a kisgyermeket, aki röviddel ezután meghalt.

A vádlott a halott gyermeket az ágy melletti szőnyegen hasra fektette, ebben az állapotban találta meg hazaérkező élettársa, aki azonnal mentőt hívott. A mentők megkezdték a csecsemő újraélesztését, de már nem tudtak rajta segíteni. A csecsemő halálának közvetlen oka diffúz agyzúzódás, súlyos agyvizenyő kialakulása volt.

A szakértői vélemény alapján a nő gyógyszerek miatti tompultsága nem volt olyan fokú, hogy ne ismerje fel tette következményeit, az ítélet indoklása szerint ezért bűnössége megállapítható volt a halált okozó testi sértésben.

Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést, az ügyész pedig három nap gondolkodási időt kért.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »