Előválasztás az óvodában

Az ellenzéki előválasztás első fordulója még csak alig másfél hete kezdődött, máris vita alakult ki a jelöltek között arról, hogy melyikük az alkalmasabb. A szocialista Horváth Csaba szerint Karácsony Gergely (Párbeszéd) az ő programját másolja, és jobb lenne, ha inkább maradna Zugló polgármestere. Karácsony Gergely azonban úgy értékeli: mellette szólnak a közvélemény-kutatások eredményei.

– Ha most párhuzamot vonok az üzenetében, ön lenne jó főpolgármesternek, és maradjon Zugló polgármestere Karácsony Gergely?

– Leegyszerűsíthetjük így is.

Az előbbi beszélgetésrészlet az ATV egyik munkatársa és Horváth Csaba között zajlott. Élő adásban szállt bele Karácsony Gergelybe Horváth Csaba – ezzel a címmel jelent meg a reggeli beszélgetés összefoglalója az ATV honlapján. A szocialisták jelöltje szerint neki kellene indulni a főpolgármesteri címért, Karácsony Gergely pedig inkább maradhatna Zuglóban.

Karácsony Gergely viszont épp a hét elején fogalmazta meg, hogy szerinte a közvélemény-kutatások alapján őt többen támogatják, mint a többi ellenzéki jelöltet.

Hírdetés

Az MSZP és a Párbeszéd politikusai nemcsak egymás esélyeit kérdőjelezték meg eddig, hanem abban is vita kezd kialakulni, hogy melyiküké a meghirdetett program. Horváth Csaba ugyanis az ATV-ben arról beszélt, hogy Karácsony Gergely az ő gondolatait használja fel.

Úgy fogalmazott: „Karácsony Gergely kilencven százalékban a programomat biztosan olvasta, merthogy azokat a mondatokat és üzeneteket fogalmazta meg egy interjúban, amikor indult az előválasztás, ami egyébként a programomban szó szerint és nagyjából, szóösszetételben is szerepel.”

A szocialisták jelöltje azt is megjegyezte, hogy a Karácsony Gergellyel ennek ellenére egy csapatban vannak, és nem „gyilkolják” egymást.

Alig több mint másfél hete zajlik az ellenzéki előválasztás kampánya. Az első fordulóban a szocialista Horváth Csaba és Karácsony Gergely verseng. Aki győz, a második körben az LMP támogatottjával, Puzsér Róberttel és a liberális Sermer Ádámmal mérkőzik meg a baloldali főpolgármester-jelölti címért.

Horváth Csaba korábban a többi lehetséges ellenzéki jelöltet is kritizálta. Akkor Puzsér Róbert Sétáló Budapest programjára és Sermer Ádám cannabis legalizálási törekvéseire utalt így.

Vita alakult ki, hogy ki a jobb főpolgármester-jelölt


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »