Elmarad a cigánypasztorációs konferencia október első hétvégéjén Egerben

Elmarad a cigánypasztorációs konferencia október első hétvégéjén Egerben

Elmarad az október első hétvégéjére tervezett egri országos cigánypasztorációs konferencia, de a szervezők szeretnének az érdeklődők minél szélesebb köréhez néhány biztató szóval szólni, és bátorítani őket a jövő évre halasztott Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készületre. Az alábbiakban a Boldog Ceferino Intézet közleményét olvashatják.

Kedves Testvérek!

A most október első hétvégéjére tervezett országos cigánypasztorációs konferenciát a
járványügyi helyzet miatt nem tudjuk megrendezni. Sajnáljuk, hogy elmarad ez a sokakat megmozgató találkozó, ahol lelki közösségünk erősödését tapasztalhatjuk évről évre.

Az idei alkalommal is a közelgő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve választottuk még tavasszal az alapgondolatot: „összetartozás az Eucharisztiában”. Szeretnénk ezt most veletek ezúton megosztani, hogy ha nem is találkozhatunk, életünkben minél jobban megélhessük Krisztus közösségét.

Most a járvány ideje alatt, ha nem is olyan durván, mint Ő akkor, mégis valami hasonlót élhetünk át magunk is. Korlátozottak a személyes találkozók, közösségi alkalmak maradnak el. Felerősödik az érzés, hogy magunkra maradunk. Ám ne hagyjuk eluralkodni magunkon az elszigetelődés magányát! Forduljunk az Eucharisztia felé, amelyben csodálatos módon feltárul egységünk! Olvassuk a Szentírást, éljünk Isten szava szerint! Legyünk segítő figyelemmel egymás iránt, legyünk békességszerzők, irgalommal forduljunk a rászorulók felé!

– készüljünk otthonainkban, közösségeinkben a jövő évi kongresszusra, segítsük egymást az egység megélésében!

Hírdetés

Áldott készületet kívánunk a szervezők nevében!

Dúl Géza atya
országos cigánypasztorációs referens

Bángi-Magyar Anna
Boldog Ceferino Intézet

Forrás: Boldog Ceferino Intézet

Fotó: Lambert Attila

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »