Elismerte a Figyelő: Egy ócska hazugság volt, hogy a Jobbik és a DK egymással egyeztetett

A 2018-as választásokat a Fidesz nemcsak a választási törvénnyel, hanem az ócska hazudozásaival is manipulálta. A kormányzat két fontos csapásirány mentén csapta be az arra fogékony embereket, az egyik az volt, hogy a Jobbik beengedné a migránsokat, a másik pedig, hogy a nemzeti néppárt lepaktált Gyurcsány Ferenccel. Azóta mindkettő esetében elismerte a lakájmédia, hogy ez hazugság volt. Nem lennénk most Morvai Krisztina helyében.

Jelzésértékű, hogy Orbán Viktor ismételt hatalomban tartása csak ócska hazudozásokkal sikerült. Ennek egyik felülete a Schmidt Mária tulajdonában álló Figyelő volt (a lap története legalább olyan szomorú, mint az Origóé). A miniszterelnök házi történészének lapja március 10-én hazudta azt – fotókkal alátámasztva(!) – hogy Vona Gábor Szentesen a DK-val egyeztetett.

Mit látnak Schmidt Máriáék? Ordasat hazudott a Figyelő Vona Gáborról

Természetesen ebből egy szó sem volt igaz. Hazugságukat a választások után több mint egy héttel ismerték el.

“Az internetes portálunkon 2018. március 10-én „Formálódik a Vona-Gyurcsány – koalíció – (Képekkel)” címmel megjelent cikkben valótlanul állítottuk, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom a Demokratikus Koalícióval egyeztetett a szentesi választókerületben. Valótlanul állítottuk, hogy a két párt között több választókerületben is folynak még a tárgyalások.

Valótlanul állítottuk továbbá, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke Kiss Csabával, a Demokratikus Koalíció szentesi elnökével tárgyalt egy szentesi étteremben.

Hírdetés

A valóság ezzel szemben az, hogy a cikkünkben szereplő időpontban Vona Gábor egy szentesi kampányrendezvény után ebédelni állt meg a szentesi Páterház étteremben, asztaltársaságában csak munkatársai és helyi jobbikos vezetők foglaltak helyet. Vona Gábor nem tárgyalt egyetlen egy DK-s politikussal sem, a cikkünkben említett Kiss Csaba pedig ott sem volt az étteremben. A cikkben megjelent fotón pedig nem a DK-s Kiss Csaba, hanem a Vona Gábort és munkatársait szállító mikrobusz sofőrje látható. A Jobbik és a DK között pedig sem Szentesen, sem más választókerületben nem folyik semmilyen tárgyalás.”

Nagyon sok jobbikos szimpatizánst bizonytalaníthatott el – joggal – a “hír”, hogy Vona Gábor és Gyurcsány Ferenc esetleg összeállna, jellemző, hogy a Fidesz-seggnyaló, Morvai Krisztinával megerősített “vadhajtások” is azzal jöttek, hogy a Jobbik összeáll a “szemkilövetőkkel”.

Nyilván, utóbbiak vezetői tudták, hogy hazugság az egész, de Orbán hatalomban tartása mindent megért nekik. Holott egészen biztos, hogy nem annyiért kampányoltak a Fidesz mellett, mint amennyi Schmidt Máriának leesik.

A választás után igazított helyre a Lokál: hazugság volt, hogy Vona támogatja a kvótát A másik nagy hazugság Vona Gábor kvótapártisága volt. A Lokál a hazugságát április 11-én ismerte el.

Mint ismert, a Jobbik már több mint 110 sajtópert nyert a Habony-médiával szemben. Sovány vigasz.

De sokba fog kerülni ez a hiszékeny magyaroknak is.

Alfahír


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »