Caracali tragédia: bűnpártolás és hivatali visszaélés gyanúja merült fel a csontmaradványok DNS-vizsgálata kapcsán

Caracali tragédia: bűnpártolás és hivatali visszaélés gyanúja merült fel a csontmaradványok DNS-vizsgálata kapcsán

In rem, azaz a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgáló eljárást indított a legfőbb ügyészség azzal kapcsolatban, ahogyan a Mina Minovici Országos Igazságügyi Orvostani Intézet (INML) szakemberei elvégezték a DNS-vizsgálatot azokon az Alexandra Măceşanunak tulajdonított csontmaradványokon, amelyeket Gheorghe Dincă caracali házának udvarán, egy hordóban találtak.
Az Agerpres hírügynökség érdeklődésére a legfőbb ügyészség közölte: bűnpártolás és hivatali visszaélés gyanúja miatt nyomoznak.

Bogdan Licu ügyvivő főügyész elmondta:

Hírdetés

az eljárást Alexandru Cumpănaşu, az áldozat nagybátyának feljelentése nyomán indították.

Szeptember 2-án a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) az igazságügyi orvostani intézet jelentésére hivatkozva bejelentette, hogy a Gheorghe Dincă otthonában a fémhordóból származó hamuban található csonttöredékek 99,93%-os valószínűséggel Alexandra Măceşanutól származnak.

Gheorghe Dincă a kihallgatások során beismerte, hogy július 25-én megölte a 15 éves Alexandra Măceşanut, majd elégette a holttestet. Állítása szerint ő ölte meg a 18 éves Luiza Melencut is, aki idén áprilisban tűnt el.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »