A pezsgő és a kaviár dominál az idei Gourmet fesztiválon

A pezsgő és a kaviár dominál az idei Gourmet fesztiválon

A gombóc, a kaviár és a pezsgő lesz a központi eleme az idei Gourmet fesztiválnak, amelyen a nemzetközi sztárséfek mellett a magyar gasztronómia legjobb éttermei, cukrászatai és pincészetei is bemutatkoznak május 17. és 20. között a Millenáris parkban.

Ez a rendezvény mára eljutott oda, hogy megtalálta a helyét mind a közönség, mind a szakma oldaláról – emelte ki az eseményt beharangozó hétfői sajtótájékoztatón Gerendai Károly, a program megálmodója. Hozzáfűzte: a seregszemle célja, hogy összehozza azokat az éttermeket, cukrászdákat, borászatokat, sörfőzőket, akik ma Magyarországon a legjobbat nyújtják a maguk területén és megpróbálja őket a szélesebb közönséghez is közelebb vinni.

Hírdetés

Idén a kaviár, pezsgő és a gombóc témáját dolgozza fel, tart előadást és ad exkluzív ebédet, vacsorát mások mellett a világ 10. legjobb éttermének számító bécsi Steirereck séfje, Heinz Reitbauer; Latin-Amerika legjobb női szakácsa, Kamilla Seidler; az isztambuli Neolokal séfje, Maksut Askar; Magyarországról pedig mások mellett jelen lesz Sárközi Ákos, Pataki Ádám, Jahni László vagy Pohner Ádám is.

 


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »