A minisztérium emeletes vonatokkal oldaná meg a Pozsony-Komárom vonal túltelítettségét

A minisztérium emeletes vonatokkal oldaná meg a Pozsony-Komárom vonal túltelítettségét

A Pozsony – Komárom vonalon közlekedő szerelvényekre jellemző helyhiány megnehezíti az utasok mindennapi ingázását a fővárosba. Érsek Árpád közlekedési miniszter ezért felkérte a RegioJet társaságot, hogy a reggeli csúcsidőben biztosítson emeletes vagonokat. Erről Karolína Ducká, a Közlekedési és Építésügyi Minisztérium (MDV) szóvivője tájékoztatott kedden.

A minisztérium állásfoglalása szerint ezzel a megoldással több tíz új ülőhelyet tudnának biztosítani.

A tárca azt ígéri, segítőkész lesz, és kész felgyorsítani a vonatokhoz szükséges engedély jóváhagyási folyamatát, hogy az emeletes vagonokat már a következő hetekben pályára állíthassák.

Hírdetés

Érsek hangsúlyozta, hogy a tárca intenzíven keresi a megoldást a szóban forgó pályaszakaszon kialakult helyzetre, figyelembe véve a rosszabbodó közlekedési körülményeket a fővárosban.

Az MDV német gyártmányú emeletes vagonok beszerzését ajánlja, melyek 120 ülőhellyel rendelkeznek, ami 32-vel több, mint egy átlagos vasúti kocsi ülőhelyeinek száma. Egy három kocsiból álló szerelvényen így 96-tal több ülőhely állna az utasok rendelkezésére. A tárca árajánlatot kért a RegioJet társaságtól.

Az elmúlt öt évben a minisztérium szerint szinte megkétszereződött a Pozsony – Komárom vonalon utazók száma. A fő gondot az jelenti, hogy egyvágányú pályáról van szó, és a járatsűrűség miatt már nem iktathatók be újabb járatok a reggeli csúcsidőben. A közlekedési tárca ezért más, mind anyagilag, mind időben gyorsan végrehajtható intézkedéseken dolgozik, amelyek több utas szállítását tennék lehetővé.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »