A magyarországi közmédia kézi vezérlésével foglalkozik az al-Dzsazíra

A Mérce blog szúrta ki, hogy az al-Dzsazíra angol adása szombat reggel riportot közölt a magyar média helyzetéről.

A csatorna anonim körülmények között megszólaltatta a közmédia két munkatársát, s megtudta tőlük, hogy kézi vezérléssel és másolással működik a kormánypropaganda.

Az egyik nyilatkozó az állítása szerint véletlenül megkapott egy a feletteseinek szóló levelet, melyben a Miniszterelnökség azt kéri, minél többször hangozzon el Soros "György" neve az adásokban, minden George Sorosról szóló hírt olvassanak be, és lehetőség szerint illesszék a hírbe a „migráns” és a „balliberális” szavakat is.

A riport úgy kalkulál, hogy a magyar média több mint 60 százaléka már fideszeseseké, konkrétan Orbán Viktor 14 szövetségese közösen 20 tévécsatornát, 11 rádiócsatornát, és közel 500 újságot birtokol.

Amúgy maga Orbán Viktor is arról beszélt múlt vasárnapi évértékelőjében, hogy a „nemzeti tulajdonba került a média zöme, több mint fele”.

A riport egyik megszólalója szerint a kormányról rossz nem írható, a politikailag érzékeny ügyekről központi utasítások mentén kell beszámolni, állítólag gyakori mondat az „ezt nem rakhatjuk be a hírekbe, mert Orbán Viktor ellen szól”.

Az adásban bemutatták a felvételt, melyen Kovács Zoltán kormányszóvivő kivezettetéssel fenyegeti az al-Dzsazírának riportozó Daniel Nolant.

(24.hu nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »