14 éves fiút akart kirabolni a késsel hadonászó cigány

14 éves fiút akart kirabolni a késsel hadonászó cigány

14 éves fiút akart kirabolni a késsel hadonászó cigány

Egy 14 éves fiú 2019. május 23-án, kora délután telefonon kért segítséget a kiskunhalasi rendőröktől, mert elmondása szerint egy ismeretlen ki akarta rabolni. A szolgálatban lévő járőrök azonnal a bejelentés helyszínére – egy helyi középiskolához – siettek, ahol a sértett és barátja várta őket.

Hírdetés

A kiskunhalasi fiatalkorú zaklatottan adta elő, hogy nem sokkal korábban hazafelé gyalogolt, amikor egy kerékpáros férfi megszólította, pénzt kért tőle, és azt, hogy pakolja ki a zsebeit. A sértett szó nélkül továbbment, ám az ismeretlen nem hagyta annyiban a dolgot. Rövid idővel később ismét megjelent a sértett mögött, és ekkor már egy késsel hadonászva próbálta tőle értékeit megszerezni, ám a fiú elfutott előle. Az áldozat menekülés közben találkozott össze a barátjával, akivel az egyik középiskola portájára beszaladva azonnal értesítették a rendőrséget.

A járőrök a haladéktalanul megtett bejelentésnek köszönhetően – a két gyermek közreműködésével – néhány utcával távolabb megtalálták a bicikliző elkövetőt. A 18 éves kiskunhalasi fiatalt elfogták, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, és őrizetbe vették.

A nyomozók a helyi ügyészségen előterjesztést tesznek a gyanúsított letartóztatásának indítványozására.

(Fotó: illusztráció)


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »