Újabb rasszista botrány miatt kellett bocsánatért esedezni egy olasz fociklubnak

A címvédő Juventus labdarúgója, Blaise Matuidi csúnya rasszista megjegyzéseket kapott Cagliariban a két csapat szombati bajnokiján. Erről maga a színesbőrű(PC) középpályás számolt be Facebook-oldalán, az 1-0-ra megnyert találkozót követően.

Rasszista megnyilvánulásokat tapasztaltam a mérkőzés alatt. Gyenge emberek próbáltak megfélemlíteni a gyűlöletükkel. Én nem gyűlölködöm, csak sajnálni tudom azokat, akik rossz példát mutatnak – írta a 30 esztendős angolai (a 24.hu szerint francia – a szerk.).

A Cagliari gyorsan lépett is, “anyanyelvén”, vagyis franciául kértek nyilvánosan bocsánatot a Zebrák játékosától.

“Ön egy fantasztikus játékos és igazi példakép a fiatalok számára. Bocsánatot kérünk, amiért bárki is a bőrszíne miatt inzultálta a Sadegna Arénában. A szardíniai emberek nem rosszak, hallani sem akarnak a rasszizmusról. Csupán a tudatlanság lehet a magyarázat néhány ember viselkedésére. Tiszteljük Önt.”

A Hellas Verona szurkolói múlt szombaton szintén “rasszista sértésekkel” illették Matuidit gólja után, ezért az újonc klubot felfüggesztett szektorbezárással sújtották, valamint 20 ezer eurós pénzbírságot is kiszabtak – írja diadalittasan a 24.hu.

Kuruc.info


Forrás:ultrainfo.hu
Tovább a cikkre »