Zsolna-DAC: Most írjuk a történelmet. A tét Európa!

Zsolna-DAC: Most írjuk a történelmet. A tét Európa!

Múlt héten fontos győzelmet aratott a DAC, mikor a MOL Arénában 3:1-es eredménnyel küldte haza a tavalyi bajnok Zsolnát. Ma ismét hasonló bravúrra lesz szükség, ugyanis mind a két csapat az európai kupaszereplésért küzd.

A felsőházi rájátszásban eddig a DAC a legsikeresebb, 10 pont a hátránya a listavezető Nagyszombat előtt, akinek szombaton csak egy gólnélküli döntetlenre futotta a Rózsahegy ellen, ugyanakkor a sárga-kékeknek 4 pontos előnyük van a harmadik helyezett Slovan előtt.

A mai ellenfél, habár címvédő, 7 pontos lemaradásban van Rossiéktól.

DAC-rekord

A dunaszerdahelyiek ebben a szezonban eddig kétszer tudtak egymás után három mérkőzésen győzni, jelenleg 27 találkozó során 51 pontot sikerült összegyűjteni, ami rekordnak számít a DAC élvonalbeli történelmében. Ezzel továbbra is élnek az európai kupaszereplésről szőtt álmok, melynek eléréséhez szükség van ma is a 3 pontra.

Közben a múlt heti DAC-Zsolna találkozón már megjelent a lelátón az ikonikus DAC UEFA feliratú zászló, mely három évtized óta várja, hogy újra használni lehessen. A zászló annak a csodálatos korszaknak volt szemtanúja, amely során KapkoPavlíkMičinec vagy később Paľo Diňa futballozott sárga-kékben. Az általuk fémjelzett gárda Csehszlovákia legjobbjai közé tartozott, és összesen tíz párharcot vívott a Kupagyőztesek Európa-kupájában és az UEFA-kupában. Mindkét említett sorozat a mai Európa-liga elődje volt.

Alapemberek nélkül

Az utóbbi fordulókban egyre-másra nélkülözni kényszerült Marco Rossi néhány alapembert. Ezúttal két közönségkedvenc, Erik Pačinda és Kalmár Zsolt sem léphet pályára. Előbbi sérüléséből lábadozik, utóbbi pedig eltiltását tölti. Ezen felül Koštrnára és Blackmanre sem számíthat az olasz szakember.

A csapat még szombaton elutazott Észak-Szlovákiába, és ezúttal két fiatalt is magukkal vittek: az U19-es ifibajnokság legjobb góllövője, Martin Rymarenko és a DAC B ukrán középpályása, Andrii Liashenko is helyet kapott a keretben.

Hétközben a Zsolna is elbúcsúzott a Slovnaft Cuptól miután a Rózsaheggyel gólnélküli döntetlent játszott (az előző találkozó rózsahegyi 2:1-es győzelemmel zárult). Ez annyit jelent, hogy a tavalyi bajnok is csak a Fortuna Ligából juthatna ki Európába.

Új DAC-csillag van születőben?

Lassan minden DAC-szurkoló megtanulja az ismeretlenként Dunaszerdahelyre érkező elefántcsontparti Bayo nevét, aki eddigi négy fortunaligás mérkőzésén háromszor is betalált az ellenfél kapujába.

nyilatkozta Bayo szombaton az fcdac.sk-nak. A fiatal afrikai azt is hozzátette, hogy

Hírdetés

Macej: Győzni akarunk!

A mai lesz Patrik Macej 50. találkozója az élvonalban. Ezzel kapcsolatban nyilatkozott az fcdac.sk-nak:

Macej egyébként ebben a szezonban minden mérkőzést végigjátszott.

Rossi: Történelmet akarunk írni

Úgy látszik, a kezdeti súrlódások után Marco Rossi is megbarátkozott már a dunaszerdahelyi közeggel. Legutóbbi nyilatkozatában kiemelte, hogy köszönettel tartozik játékosainak, akik visszaadták a lelkesedését.

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzése a Fortuna Ligában:

2016.10.05. – DAC-Zsolna 0:6, gólszerzők: Otubanjo 2, Káčer, Škvarka, Špalek, Hlohovský, 1303 néző (Szencen)

2017.03.11. – DAC-Zsolna 2:2, gólszerzők: Ljubičić, Davis (11m) – Kaša, Škvarka, 5152 néző

2017.08.20. – DAC-Zsolna 4:2, gólszerzők: Pačinda, Ljubičić, Divković – Koštrna (öngól), Mráz, 7139 néző

2017.11.18. – Zsolna-DAC 0:0, 3642 néző

2018.04.14. – DAC-Zsolna 3:1, gólszerzők: Bayo, Ljubičić, Králik (öngól) – Diaz, 7925 néző

A Fortuna Liga rájátszásának 6. (összesítve a 28.) fordulója:

BAJNOKI CÍMÉRT – FELSŐHÁZ

Szombat, 2018. április 21., 14:45 ó: Ružomberok-Trnava (0:0)

Vasárnap, 2018. április 22., 15:20 ó: Žilina-DAC, 17.00: Trenčín-Slovan

A Zsolna-DAC bajnoki mérkőzés vasárnap 15:20-kor kezdődik, játékvezetők Sedlák – D. Hrčka, Tomčík. A mérkőzést élőben közvetíti a Dajto csatorna.

Körkép.sk, fcdac.sk

Nyitókép: fcdac.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »