A csalók nem riadnak vissza semmitől! Már az Orange nevében (is) küldözgetnek hamis számlákat

A csalók nem riadnak vissza semmitől! Már az Orange nevében (is) küldözgetnek hamis számlákat

Az egyik vezető szlovákiai távközlési szolgáltató, az Orange hamis e-mail-ekre figyelmezteti ügyfeleit, amelyek az utóbbi időben elszaporodtak. Ezek állítólagos számlát tartalmaznak helytelen információkkal és hiányzó azonosító szimbólumokkal.

A szolgáltató figyelmeztet, az Orange nevében küldött hamis számlákon a felhasználó neve helyén „***** Slovakia ***“ szerepel és nem tartalmazza a helyes varibiális szimbólumot vagy a számlázási időszakot.

A szolgáltató éppen ezért a következő óvintézkedéseket ajánlja ügyfeleinek:

Ellenőrizzék a feladót: Még mielőtt kinyitják az e-mailt vagy a csatolmányát, ellenőrizzék a feladót. Ha az e-mail nem a várt helyről érkezik, legyenek óvatosak.

Nézzék meg az információkat: Próbálják meg ellenőrizni az elektronikus levél tartalmát. Állapítsák meg, hogy a benne található adatok egyeznek-e az önök elvárásaival. A helytelen információk felvetik a csalás gyanúját.

Hírdetés

Sose nyissák ki a gyanús mellékleteket (csatolmányokat): Ha olyan érzésük támad, hogy az e-mail hamis, sose nyissák ki a mellékletüket! A csalók ugyanis sokszor éppen ezeket használják kártékony szoftverek terjesztésére.

Sose nyissák ki a gyanús e-mail mellékletét. A helyes számlát a Môj Orange applikációban, illetve a portálunkon találják”

– figyelmeztet az operátor.

Az Orange felhívja ügyfelei figyelmét, hogy gondosan olvassák el azokat az értesítéseket és információkat, amelyeket nyújt nekik és tartsák be a biztonsági javaslataikat.

Hasonló hamis számlákat más mobilszolgáltatók nevében is küldözgethetnek a csalók.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »