Nagypénteken a legradikálisabb fülöp-szigeteki hívők keresztre feszítették és megkorbácsolták magukat!

Nagypénteken a legradikálisabb fülöp-szigeteki hívők keresztre feszítették és megkorbácsolták magukat!

Nagypénteken a legradikálisabb fülöp-szigeteki hívők keresztre feszítették és megkorbácsolták magukat! Karika Alexandra2024. 03. 29., p – 14:42

A Fülöp-szigeteken a legradikálisabb hívők némelyike Jézus Krisztus példáját követve hagyta magát keresztre feszíteni, mások addig korbácsolták magukat, amíg vérezni nem kezdtek.  

A Fülöp-szigetek lakosságának több mint 85 százaléka római katolikus vallású. Míg a legtöbben a templomban emlékeztek meg Krisztus keresztre feszítéséről, vagy a családjukkal töltötték az ünnepeket, egy radikális közösség sok kíváncsiskodót és turistát vonzott a San Fernando körüli falvakban.  

A radikális hívők a bűneikért való vezeklés, vagy a csodáért való könyörgés céljából a nyílt utcán korbácsolták magukat zsinegekre kötött bambuszdarabokkal.  

„Ezt a fiamért teszem, aki epilepsziás” 

– mondta Joel Yutoc, aki 13 éves fia nevét a mellkasára tetoválva viseli. Azt állítja, hogy a fiának azóta nem voltak rohamai, amióta önostorozásba kezdett.  

San Juan faluban római katonáknak öltözött férfiak egy Jézus Krisztust alakító férfit két másik emberrel együtt egy dombhoz vonszoltak, ahol fakeresztek hevertek a földön. A bámészkodók mobiltelefonokkal filmezték, amint szögeket vertek a tenyerükbe, majd velük együtt állították fel a kereszteket. Néhány perccel később persze leeresztették őket.  

Hírdetés

„Addig fogom csinálni, amíg élek. Amíg a testem képes rá. Ez az ígéretem” 

– mondta Wilfredo Salvador (67), aki immár 16 éve alakítja Krisztust.  

„Ez semmi. Néha egy nap után begyógyul, és képes vagyok akár elmosogatni és fürdeni is” 

– mondta a kezén lévő sebekről.  

A vallásosság hasonló szélsőséges megnyilvánulásait a katolikus egyház elutasítja. Arra buzdítja a híveket, hogy húsvétkor inkább az imának és az irgalmasság cselekedeteinek szenteljék magukat. A Fülöp-szigetek Egészségügyi Minisztériuma is arra szólította fel a lakosságot, hogy „kerüljék az olyan cselekedeteket vagy szertartásokat, amelyek fizikai sérülésekhez vezetnek”.  

„Csatlakozunk vallási vezetőink útmutatásához, hogy mindenkit olyan vallási gyakorlatokra biztassunk, amelyek biztonságosak és egészségesek” 

– áll a minisztérium közleményében. 

(sme.sk)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »