Vass Levente szerint szabályzatellenes volt Soós Zoltán polgármesterjelölti kiválasztása

Alig egy nappal azután, hogy az RMDSZ bejelentette, hogy Soós Zoltán lesz a jelöltjük a marosvásárhelyi polgármesteri választáson, Vass Levente RMDSZ-es képviselő, a szövetség marosvásárhelyi szervezetének volt elnöke a közösségi médiában reagált a történtekre.

A politikus Facebook-bejegyzĂŠsben hĂŠt „adalĂŠkkal” szĂłl hozzĂĄ az RMDSZ polgĂĄrmesterjelĂśltjĂŠnek kivĂĄlasztĂĄsĂĄhoz, amelyben tĂśbbek kĂśzĂśtt azt ĂĄllĂ­tja, hogy „a Maros megyei KĂźldĂśttgyĹąlĂŠs marosvĂĄsĂĄrhelyi kĂźldĂśtteinek 70%-a nem tĂĄmogatta a polgĂĄrmesterjelĂślt szemĂŠlyĂŠt”, ĂŠs ezt a nyilvĂĄnos szavazĂĄson a rĂŠsztvevők a szavazĂłlapok felemelĂŠsĂŠvel jeleztĂŠk is.

Hírdetés

TovĂĄbbĂĄ Vass Levente azt is nehezmĂŠnyezi, hogy a „kĂźldĂśtteket delegĂĄlĂł marosvĂĄsĂĄrhelyi kĂśrzeti elnĂśkĂśket nem kĂŠrdezte meg senki a jelĂślt szemĂŠlyĂŠvel kapcsolatosan”, ahogy mĂĄs testĂźleteket sem, ĂŠs a SzĂśvetsĂŠg helyi szervezetei sem kaptak erre vonatkozĂł előzetes tĂĄjĂŠkoztatĂĄst, ĂĄllĂ­tja. A politikus a nyilvĂĄnos bejegyzĂŠsben arra is kitĂŠr, hogy a KĂźldĂśttgyĹąlĂŠs ĂśsszehĂ­vĂĄsakor a jelĂśltĂĄllĂ­tĂĄs nem is szerepelt a napirendi pontok kĂśzĂśtt. A posztban azt is megemlĂ­ti, hogy SoĂłs ZoltĂĄn az indulĂĄsĂĄt bejelentő Facebook-posztjĂĄban egyĂśntetĹą megvĂĄlasztĂĄsĂĄrĂłl Ă­rt, „amely nem felel meg az igazsĂĄgnak”.

KĂśvetkeztetĂŠskĂŠnt megĂĄllapĂ­tja, hogy „sĂşlyosan szabĂĄlyzatellenes jelĂślĂŠs tĂśrtĂŠnt”, amely nincs Ăśsszhangban a szervezet alapszabĂĄlyzatĂĄval.

MegkeresĂŠsĂźnkre PĂŠter Ferenc, a Maros megyei RMDSZ elnĂśke Vass ĂĄllĂ­tĂĄsait nem kĂ­vĂĄnta kommentĂĄlni, ennek kapcsĂĄn csak a kĂśvetkezőket nyilatkozta: “Vass Levente semmit nem tanult az utĂłbbi idők konfliktusaibĂłl ĂŠs szĂŠthĂşzĂĄsaibĂłl. A jelĂślt adott, az RMDSZ-nek az a dolga, hogy tĂĄmogassa őt. Dolgozni kell.” (hĂ­rszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »