Vasárnap választanak polgármestert Őcsényben

Polgármestert választanak vasárnap a Tolna megyei Őcsényben – tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője hétfőn az MTI-t.

Herczig Hajnalka, a mintegy 2400 lakosú község jegyzője közölte: az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert a település eddigi független polgármestere, Fülöp János szeptember 27-én lemondott tisztségéről.

A vasárnapi voksoláson négy független jelölt indul a polgármesteri posztért: Csapai János, Fülöp János (ismét), Guzsván István és Kozma Zoltánné. Őcsény választási névjegyzékében 2045-en szerepelnek – ismertette a jegyző.

Hírdetés

http://mno.hu/

Fülöp János szeptember végén mondott le a település vezetéséről, miután egy falugyűlésen heves indulatokat váltott ki néhány migráns pár napos üdültetésének terve.

Azt követően jelentette be távozását, hogy a falugyűlésen tapasztalt indulatok nyomán tartott szavazáson a helyi képviselő-testület nem volt hajlandó feloszlatni önmagát. A Magyar Nemzetnek már október végén elmondta: biztossá vált, hogy elindul az időközi polgármester-választáson. Hozzátette, sokan biztatták arra, hogy induljon, és szavai szerint munka is lenne bőven a településen.

Fülöp János 2006 óta vezette a Szekszárd mellett fekvő települést.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »